Sarek, det mjuka originalet med doft av nybakad råg


Sarek är ett äkta norrländskt tunnbröd, döpt efter den orörda vildmarken strax ovanför Polcirkeln. Det milda brödet har en diskret smak av råg, mild sälta och en svag vedugnsdoft – en kombination som gör att varje brödskiva plockar fram även de finaste nyanser i både pålägg och fyllning. Något som passar extra bra till detta mjuka tunnbröd är rökt skinka, lagrade ostar och andra smakrika tillbehör. Längre ner hittar du även utvalda receptförslag. Sarek passar utmärkt att rulla, snitta, vika och wrappa.

Sareks lite mer tuffa stil leker fint ihop med smakrikare tillbehör som gärna får ha lite beska eller sälta. Vi talar om råvaror som tar ut svängarna och som väl ackompanjerar Sareks robusta identitet. Grönsaks-toppingen kan få ha en mogen sötma.

Pålägg som passar extra bra som vardagspålägg
Västerbottensost
Lagrad Grevé
Rökt skinka
Prickig korv
Solmogna söta tomater
Riven pepparrot
Tunna skivor rädisa

Om du vill ha en lyxig fyllning kan du testa med getost, flytande honung och pinjenötter.

Ingredienser

Vetemjöl, siktat rågmjöl (18%), vatten, sirap, vetegluten, socker, salt, druvsocker, rapsolja, emulgeringsmedel (mono- och diglycerider av fettsyror), jäst, bakpulver (hjorthornssalt), maltmjöl (korn), enzym, mjölbehandlingsmedel (askorbinsyra).

Innehåller gluten. Mjölkfri.

Näringsdeklaration per 100g

Energi 1220 kJ/290 kcal

Fett 2,2 g
varav mättat fett 0,60 g

Kolhydrater 56 g
varav sockerarter 7,9 g

Fiber 3,0 g

Protein 9,1 g

Salt 0,95 g