stäng av

Ingredienser

  • 4 Sarek
  • 200 g Rädisor, finstrimlade
  • 1 dl Vitvinsvinäger
  • 3 dl Vatten
  • 1 msk Salt
  • ¼ tsk Dillfrön
  • 3 Svartpepparkorn
  • 500 g Potatis
  • 4 msk Olivolja
  • 1 tsk Flingsalt
  • 1 Citron, skal och saft
  • 3 msk Bladpersilja, finhackad
  • 8 Strömmingfiléer
  • 3 msk Rumsvarmt smör
  • 1 msk Salvia, finhackad
  • 1 Lime, skalet
  • 3 msk Vetemjöl
  • 1 Ägg
  • ½ dl Panko
  • 1 msk Smör
  • 1 msk Rapsolja
  • 1 dl Creme fraiche eller smetana
  • Dill
1
2
3
4
5
7 röster

Strömmingswraps – serveras med potatisstomp och picklade rädisor

Förslag på bröd

Sarek

Ingredienser

  • 4 Sarek
  • 200 g Rädisor, finstrimlade
  • 1 dl Vitvinsvinäger
  • 3 dl Vatten
  • 1 msk Salt
  • ¼ tsk Dillfrön
  • 3 Svartpepparkorn
  • 500 g Potatis
  • 4 msk Olivolja
  • 1 tsk Flingsalt
  • 1 Citron, skal och saft
  • 3 msk Bladpersilja, finhackad
  • 8 Strömmingfiléer
  • 3 msk Rumsvarmt smör
  • 1 msk Salvia, finhackad
  • 1 Lime, skalet
  • 3 msk Vetemjöl
  • 1 Ägg
  • ½ dl Panko
  • 1 msk Smör
  • 1 msk Rapsolja
  • 1 dl Creme fraiche eller smetana
  • Dill

Gör så här

Picklade rädisor

  1. Pickla rädisorna, gärna en eller ett par dagar tidigare.
  2. Skölj och skär rädisorna så tunt som möjligt.
  3. Lägg i en helt ren burk.
  4. Koka upp vinäger, vatten, salt, dillfrön och peppar. Låt sjuda ett par minuter.
  5. Häll den heta lagen över grönsakerna.
  6. Sätt på lock med gummiring. Låt svalna.
  7. Låt gärna grönsakerna stå ett par veckor eller längre, så blir inläggningen riktigt god.

Potatisstomp:

  1. Gör potatisstomp. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Dela större potatisar. Lägg potatisarna i en långpanna.
  3. Ringla över olja och strö över salt. Blanda om ordentligt.
  4. Sätt in långpannan i ugnen ca 20-25 minuter.
  5. Låt svalna något.
  6. Mosa rotfrukterna lite slarvigt med en gaffel.
  7. Blanda ner extra olivolja, citronskal och -saft samt finhackad persilja. Smaka av med salt.

Strömming:

  1. Drag bort skinnet från strömmingarna.
  2. Blanda ihop smör med salvia och lime.
  3. Bred på smöret på den ”köttiga sidan” och lägg ihop strömmingsfiléerna två och två.
  4. Ställ fram tre djupa tallrikar och lägg mjöl i en, uppvispat ägg i den andra och panko i den tredje.
  5. Vänd strömmingsfiléerna först i mjöl, doppa dem därefter i ägg och vänd dem sist i panko.
  6. Stek 5–6 filéer åt gången i olja och smör, ca 2 minuter på varje sida till en gyllenbrun färg.
  7. Lägg dem på ett ugnssäkert fat och håll dem varma i 100° varm ugn.

Wrap

  1. Bred lite crème fraiche på brödet.
  2. Lägg på potatisstomp och strömming.
  3. Toppa med rädisor, extra crème fraiche och dill. Rulla ihop och ät..

Fler recept med