stäng av

Ingredienser

  • Abisko
  • 1 skiva Abisko tunnbröd
  • 5 skivor gravad lax
  • dl smetana
  • tsk grovkornig senap
  • 1 msk rivet citronskal
  • 2 msk finskuren dill
  • 2 salladsblad
1
2
3
4
5
14 röster

Abiskorulle med gravad lax och senaps- och citroncrème

Förslag på bröd

Abisko

Ingredienser

  • Abisko
  • 1 skiva Abisko tunnbröd
  • 5 skivor gravad lax
  • dl smetana
  • tsk grovkornig senap
  • 1 msk rivet citronskal
  • 2 msk finskuren dill
  • 2 salladsblad

Gör så här

  1. Blanda samman smetana, senap, citronskal, dill och smaka av med lite salt.
  2. Bred ut blandningen på brödet, lägg på sallad och laxskivorna.
  3. Rulla sedan ihop och pressa försiktigt samman.
  4. Skär ca 2,5 cm tjocka rullar.
  5. Lägg upp på fat och toppa gärna med lite grönt t.ex. krasse.

Tips

  1. Det här receptet går lika bra att göra på kall- eller varmrökt lax.