Miljömässiga hållbarhetsmål på Polarbröd

Polarbröd springer ur en lång tradition av norrländskt entreprenörskap och handlingskraft. Vi gör mer än bara bröd. Vi vill skapa möjligheter att leva gott och sunt, nu och i generationer​. Det betyder att vi vill vara med och leda vägen mot framtidens mat och mellanmål genom att ställa om till en uthållig försörjning. Vi vill jobba tillsammans med andra för att säkerställa en cirkulär produktion och distribution, där vi tar vara på restströmmar och bidrar till ett jordbruk som bygger upp näringshalten i marken. Vi vill erbjuda attraktiva, sunda och enkla brödmål och vara en god del av många människors liv.

Läs mer om våra hållbarhetsmål

Välkommen ut!

Vi på Polarbröd vill slå ett slag för det enkla i livet. I mer än 40 år har vi följt med familjer och skolklasser på utflykt. Vi kallar det Polarstunder, att kravlöst umgås i naturen med dem vi tycker om.

Läs mer

Polarmetoden – vårt sätt att baka

Vi fryser vårt bröd direkt det kommer rykande ur ugnen och tinar det på väg till butiken. Då håller det sig färskt och gott, samtidigt som det sparar in på jordens resurser. Frys gärna in en del av bröden hemma så maxar du njutningen och minskar svinnet på en och samma gång. Tillsammans gör vi världen lite godare.

Läs mer

Hållbarhetsredovisningen

Ta del av Polarbrödskoncernens hållbarhetsredovisning.

Läs mer

Hållbara måltidslösningar

För att kunna förse jordens växande befolkning med mat som är både hälsosam och hållbar krävs det att vi ställer om. Vi behöver ställa om vår kosthållning, förbättra livsmedelsproduktionen och minska matsvinnet.

Läs mer

Ekonomisk och
social hållbarhet

Läs mer