Miljömässiga hållbarhetsmål

De miljömässiga mål för 2022 Polarbröd formulerat innefattar fyra områden där vår verksamhet har störst påverkan; transporter, förpackningar, energi och råvaror. Om vi når full hållbarhet redan år 2022 återstår att se, men riktningen ligger fast.

Full hållbarhet redan år 2022

Nedan kan du läsa om några av våra utmaningar som är byggstenarna i vårt hållbarhetsarbete.

Förpackningar.

Som om den nästan inte fanns.

    På grund av leveransproblem kopplade till Covid-19 står vi under en period utan de sockerrörspåsar vi vanligtvis använder. Så snart problemet är åtgärdat kan ni läsa mer om våra satsningar här.
Emballage och förpackningar står för en väldigt liten del av vår totala miljöpåverkan. Men lite kan alltid bli mindre! Därför har vi bytt ut alla våra plastpåsar mot förpackningar som är baserade på förnybar råvara – dvs en råvara som naturen kan producera om och om igen.

Energi

Vi har egen vindkraft.

Vi på Polarbröd vill göra världen lite godare. Det innebär bl a att vi arbetar för att minska våra avtryck på natur och miljö. Att ge lika mycket som vi tar. Det är därför vi har investerat i egen vindkraft. Rättare sagt på vindkraft från våra fyra vindkraftverk Aurora, Borealis, Stella och Polaris som stolt står och snurrar uppe på Bosjövarden och Mässingberget i Dalarna.

Läs mer

Transport

Påväg mot hållbara transporter.

Vi på Polarbröd vill att allt vårt bröd ska transporteras på ett hållbart sätt. Därför går de flesta transporterna med tåg. Helt enkelt för att det är det mest hållbara alternativet. De kortare sträckorna fram till din matbutik, kör våra brödbilar på biodrivmedel. Men bara fram till den dag då de kan köra på el istället.

Läs mer

Råvaror

Hållbara råvaror.

Ur ett hållbarhetsperspektiv är råvaror Polarbröds största utmaning. Vi ställer om till att använda mjöl som är snällare mot naturen och samarbetar med andra för att jordbruket ska bli hållbart på lång sikt.

Läs mer