Vill du vara med och göra världen lite godare?

Polarbröd är ett familjeföretag med hundraåriga traditioner av norrländskt entreprenörskap och handlingskraft. Det moderna bolaget har vuxit från ett litet familjebageri till en koncern med miljardomsättning – från produktion och försäljning av bröd och brödmål, till att vi idag har tagit ett rejält avstamp framåt för ett hållbart matsystem. Idag investerar vi helhjärtat i hållbara lösningar som förnybar energi, hållbar mobilitet, energiförsörjning och fastigheter.

Samtidigt är vi fortsatt är det trygga familjeföretaget som värnar om dig och din hälsa. Hållbarhet gäller även dig som medarbetare. För på samma sätt som vår verksamhet måste vara hållbar, ska också du hålla i år framöver.

Lediga tjänster

Vill du vara med och forma framtiden – både för dig själv och för kommande generationer?

Se lediga tjänster

Här finns vi

Polarbrödskoncernen finns i Älvsbyn, Bredbyn och Umeå och består idag av cirka 270 medarbetare.

Läs mer om våra verksamhetsorter

Vårt erbjudande

Hos oss får du vara med och utmana och ställa om matsystemet – så att det stärker vår planet. Vi erbjuder en inspirerande och utvecklande miljö. Vi erbjuder också en arbetsplats där du kan ha balans mellan jobbet och det privata – där det ska kännas bra att komma till jobbet på måndag, samtidigt som man går in i helgen med tillfredsställelse över veckan och mår bra under ledighet

Våra medarbetare

 • Olof Forsén
 • Redovisningsekonom
 • Min och Polarbröds historia sträcker sig över 10 år bakåt när jag började jobba extra i bageriet. Ett extrajobb som sedan blev till ett sommarjobb under studietiden till civilekonom. Januari 2018 började jag som redovisningsekonom och idag sköter vi på ekonomiavdelningen bokföringen för koncernens samtliga bolag. Många år som präglats av en familjär kultur med bra kollegor som alla ser till att stötta och hjälpa varandra. Och ett inspirerade arbete där det ständigt dyker upp nya utmaningar att ta tag i.

 • Goy Granberg
 • Processoperatör
 • På Polarbröd får vi arbeta med teknik i framkant som driver den moderna brödproduktionen framåt. Och att Polarbröd dessutom är en väldigt trivsam arbetsplats med bra arbetskamrater och ledning är bara ett ytterligare plus.

 • Hans Nilsson
 • Produktionstekniker
 • Efter 27 år inom fordonsindustrin blev jag nyfiken på nya utmaningar. Att Polarbröd lyckades bygga upp en sådan fin fabrik efter branden – på rekordtid – inspirerade mig. Sedan april 2023 jobbar jag som produktionstekniker på Polarbröds bageri i Älvsbyn. Trots det höga tempot har Polarbröd överraskat med en mjuk kultur och trevliga arbetskamrater.

 • Jenny Jeppsson
 • Marketing Area Manager Retail
 • Personligen motiveras jag av våra visionära ägare där man har ett både hållbart, långsiktigt och spännande tänk för hur Polarbröd ska utvecklas. Att kulturen känns familjär, genuin och med ett stort hjärta och engagemang är även det en stor förmån man inte ska underskatta. Sen tycker jag även att det är väldigt kul att få jobba inom dagligvaruhandeln där det hela tiden händer så oerhört mycket.

 • David Greisman Lundberg
 • Projektledare
 • För mig är Polarbröd lika med familj. Här har jag hittat vänner, släkt och goda kollegor – där vi alla ställer upp för varandra. Att jobba på Polarbröd handlar inte bara om att bidra med kompetens och arbetskraft utan även att ha hjärtat på rätt plats. Här har jag fått möjlighet att växa både som person och i min yrkesroll. Polarbröds framtidstro är det som inspirerar mig mest. Att företaget är familjeägt märks tydligt i Polarbröds värderingar och hållbarhetsvision. Polarbröd har funnits i fem generationer och målet är att baka gott bröd i minst fem generationer till. Att få möjlighet att bidra till detta är inspirerande!

 • Sandra Widmark
 • tf kvalitets- och utvecklingschef
 • Jag har alltid lockats av roller som utmanar en. Och att mitt arbete här på Polarbröd är utmanande och – inte minst – varierande finns det inga tvivel om. Här får jag engagera mig i flera olika ansvarsområden. Det som är mest inspirerande för mig är samarbetet mellan kollegorna. Vi lär av varandra och kommer på lösningar tillsammans.

Är du student?

… och har ett intresse för teknisk utveckling och hållbar innovation? Välkommen att söka praktikplats eller göra ditt examensjobb hos oss på Polarbröd! Hos oss får du vara med och bidra till framtidens hållbara livsmedelsproduktion – både för dig själv och för kommande generationer.

Givetvis vill vi att ditt fördjupningsområde ska stämma överens med vår verksamhet, inom exempelvis teknikområdet, IT, HR eller ekonomi. Hör gärna av dig till oss med dina idéer, eller låt oss komma med förslag på vilka fördjupningsområden som skulle vara värdefulla för vår verksamhet. Skicka ett mail till sofia.ollakka@polarbrod.se.

På Polarbröd letar vi ständigt efter fler drivna, nyfikna människor som vågar tänka i nya banor. Har du fyllt 18 år kan du även söka sommarjobb på våra bagerier.

Ett hållbart arbete

Polarbrödskoncernen vill skapa möjligheter att leva gott och sunt, nu och i generationer. Tillsammans med våra medarbetare vill vi utmana och ställa om matsystemet – så att det stärker vår planet. Och vi vill göra hållbarhet tillgängligt för fler och inspirera andra. Genom att kroka arm med andra aktörer vill Polarbrödskoncernen vara en drivkraft för förändringar mot ett hållbart samhälle

Läs mer

Kultur och värderingar

Våra värderingar är nytänkande, helhjärtade och handlingskraftiga. De är en beskrivning av vår företagskultur och ett kontrakt för framtiden. Vi arbetar resurseffektivt och finner smarta lösningar, är engagerade och ser möjligheter. Vi visar omtanke om varandra och vårdar våra relationer.

Vår vision för medarbetarskapet är Äntligen måndag – äntligen fredag! Det står för glädje och balans i livet – att det känns bra att komma till jobbet på måndag och att man går in i helgen med tillfredsställelse över veckan och mår bra under ledighet. Vi vill att alla våra medarbetare ska känna sig stolta, trygga och välmående på arbetet såväl som på fritiden.

Våra interna undersökningar visar att känslan av respekt i relation till arbetskamrater och chefer upplevs positivt hos oss idag – något vi är väldigt stolta över, men inget vi tar för givet. Vi arbetar ständigt med att vara och förbli en attraktiv arbetsplats.