Vill du vara med och göra världen lite godare?

Polarbröd är ett familjeföretag med hundraåriga traditioner av norrländskt entreprenörskap och handlingskraft. Det moderna bolaget har vuxit från ett litet familjebageri till en koncern med miljardomsättning – från produktion och försäljning av bröd och brödmål, till att vi idag har tagit ett rejält avstamp framåt för ett hållbart matsystem. Idag investerar vi helhjärtat i hållbara lösningar som förnybar energi, hållbar mobilitet, energiförsörjning och fastigheter.

Samtidigt är vi fortsatt är det trygga familjeföretaget som värnar om dig och din hälsa. Hållbarhet gäller även dig som medarbetare. För på samma sätt som vår verksamhet måste vara hållbar, ska också du hålla i år framöver.

Lediga tjänster

Vill du vara med och forma framtiden – både för dig själv och för kommande generationer?

Se lediga tjänster

Här finns vi

Polarbrödskoncernen finns i Älvsbyn, Bredbyn och Umeå och består idag av cirka 270 medarbetare.

Läs mer om våra verksamhetsorter

Vårt erbjudande

Hos oss får du vara med och utmana och ställa om matsystemet – så att det stärker vår planet. Vi erbjuder en inspirerande och utvecklande miljö. Vi erbjuder också en arbetsplats där du kan ha balans mellan jobbet och det privata – där det ska kännas bra att komma till jobbet på måndag, samtidigt som man går in i helgen med tillfredsställelse över veckan och mår bra under ledighet

Våra medarbetare

 • Elise Greus
 • Orderadministratör
 • För mig är det svårt att säga exakt vad som är det bästa med mitt jobb och att arbeta på Polarbröd. Men jag skulle nog ändå säga kollegorna, den härliga stämningen mellan medarbetarna samt variationen med arbetsuppgifter under arbetsdagarna!

 • Sandra Widmark
 • PQS-utvecklare & miljösamordnare
 • Det bästa med att jobba på Polarbröd är att man har goda möjligheter att utvecklas internt. Det bästa med mitt jobb är att man får insikt i många delar av verksamheten, vara med och påverka kvalitet-och förbättringsarbetet samt att göra granskningar av olika processer. Jag har jobbat på Polarbröd sedan 2006.

 • Ivusa Sentic
 • Paketerare
 • Det bästa med att jobba på Polarbröd är att det är intressant, roligt och alla mina medarbetare är så snäll och trevliga. Det bästa med mitt jobb är att jag kan lära mig nya grejor och att jag trivs bra. Jag har jobbat på Polarbröd i 2 år.

 • Jenny Jeppsson
 • Marketing Area Manager Retail
 • Det bästa med att jobba på Polarbröd är företagsklimatet! Jag har trevliga och hjälpsamma kollegor och det finns en positiv, framåtriktad anda i hela företaget. Jag jobbar med marknadsföring, kommunikation och produktlanseringar och har haft olika roller inom dessa områden sedan jag började på Polarbröd 2006. Jag trivs eftersom det hela tiden har getts möjlighet att utvecklas och att det ständigt finns massor av intressanta utmaningar att ta sig an. Att vara med på resan och kunna påverka ändå från att en produkt föds och hur den sen tas emot på marknaden är väldigt spännande!

 • Goy Granberg
 • Processoperatör
 • Jag har gått Polarbröds utbildning Framtidens bagerimedarbetare för att jag ville utvecklas inom nya områden som kan ge mig möjligheten att hjälpa företaget att också utvecklas genom min kunskap. Jag är så glad att jag fick gå utbildningen, alla var så trevliga och stöttande och vi hjälpte varandra. Vår lärare var jättebra och hade stort tålamod. Nu är jag tillbaka på bageriet i Älvsbyn som processoperatör.

 • Medina Kapidzic
 • Trågare
 • Det bästa med Polarbröd är att man kommer dit för att stanna. Jag kom till Älvsbyn som flykting, inget knöt mig till byn. Jag och min familj kunde välja vilken plats som helst i Sverige att bo på men vi valde att stanna kvar just på grund av Polarbröd. Polarbröd erbjuder en miljö du trivs, gemenskap och samarbete mellan olika grupper i produktion och kontor. Det bästa med mitt jobb är så klart alla mina fina arbetskompisar. Jag har jobbat på Polarbröd i 21 år.

Är du student?

… och har ett intresse för teknisk utveckling och hållbar innovation? Välkommen att söka praktikplats eller göra ditt examensjobb hos oss på Polarbröd! Hos oss får du vara med och bidra till framtidens hållbara livsmedelsproduktion – både för dig själv och för kommande generationer.

Givetvis vill vi att ditt fördjupningsområde ska stämma överens med vår verksamhet, inom exempelvis teknikområdet, IT, HR eller ekonomi. Hör gärna av dig till oss med dina idéer, eller låt oss komma med förslag på vilka fördjupningsområden som skulle vara värdefulla för vår verksamhet. Skicka ett mail till sara.ohgren@polarbrod.se

På Polarbröd letar vi ständigt efter fler drivna, nyfikna människor som vågar tänka i nya banor. Har du fyllt 18 år kan du även söka sommarjobb på våra bagerier.

Ett hållbart arbete

Polarbrödskoncernen vill skapa möjligheter att leva gott och sunt, nu och i generationer. Tillsammans med våra medarbetare vill vi utmana och ställa om matsystemet – så att det stärker vår planet. Och vi vill göra hållbarhet tillgängligt för fler och inspirera andra. Genom att kroka arm med andra aktörer vill Polarbrödskoncernen vara en drivkraft för förändringar mot ett hållbart samhälle

Läs mer

Kultur och värderingar

Våra värderingar är nytänkande, helhjärtade och handlingskraftiga. De är en beskrivning av vår företagskultur och ett kontrakt för framtiden. Vi arbetar resurseffektivt och finner smarta lösningar, är engagerade och ser möjligheter. Vi visar omtanke om varandra och vårdar våra relationer.

Vår vision för medarbetarskapet är Äntligen måndag – äntligen fredag! Det står för glädje och balans i livet – att det känns bra att komma till jobbet på måndag och att man går in i helgen med tillfredsställelse över veckan och mår bra under ledighet. Vi vill att alla våra medarbetare ska känna sig stolta, trygga och välmående på arbetet såväl som på fritiden.

Våra interna undersökningar visar att känslan av respekt i relation till arbetskamrater och chefer upplevs positivt hos oss idag – något vi är väldigt stolta över, men inget vi tar för givet. Vi arbetar ständigt med att vara och förbli en attraktiv arbetsplats.