Polfärskt® – vår frysmetod

Att hushålla med resurser ligger i vår natur. Inga genvägar eller slösande här inte. Det är därför vi, på traditionellt norrländskt vis, fryser brödet så fort det kommer rykandes ur ugnen, och låter det tina på väg till din matbutik. Vi kallar det för Polfärskt.

Tack vare att vi fryser brödet direkt, behöver vi inte använda några onödiga konserveringsmedel. Och ditt bröd har lika mycket färskhet, smak och näring på frukostbordet som när det lämnade vårt bageri. Tack vare att vi fryser brödet direkt kan vi också baka mycket på samma gång, med mindre energiåtgång och mindre svinn. Och du vet väl att du kan göra på samma sätt hemma: frys in brödet direkt och ta bara fram det du tänker äta. Då går inget till spillo. Polfärskt är ett fenomenalt sätt att minimera matsvinn. Samtidigt maximeras brödets smak och färskhet, så att alla våra bröd och bitar får chansen att bli till goda mackor, mellanmål eller matsäckar.