Polarmetoden® – vårt sätt att baka

Vi fryser vårt bröd direkt det kommer rykande ur ugnen och tinar det på väg till butiken. Då håller det sig färskt och gott, samtidigt som det sparar in på jordens resurser. Frys gärna in en del av bröden hemma så maxar du njutningen och minskar svinnet på en och samma gång. Tillsammans gör vi världen lite godare.

Mer njutning mindre svinn

Att hushålla med resurser ligger i vår natur. Vi vill varken ta några genvägar eller vara slösaktiga. Det är därför vi, på traditionellt norrländskt vis, fryser brödet så fort det kommer rykandes ur ugnen, och låter det tina på väg till din matbutik. Vi kallar det för Polarmetoden.

Tack vare att vi fryser brödet direkt, behöver vi inte använda några konserveringsmedel. Och ditt bröd har lika mycket färskhet, smak och näring på frukostbordet som när det lämnade vårt bageri. Tack vare att vi fryser brödet direkt kan vi också baka mycket på samma gång, med mindre energiåtgång och mindre svinn. Samtidigt maximeras brödets smak och färskhet, så att alla våra bröd och bitar får chansen att bli till goda mackor, mellanmål eller matsäckar.