Här finns Polarbrödskoncernen

Polarbrödskoncernen finns i Älvsbyn, Bredbyn och Umeå och består idag av cirka 270 medarbetare. Polarbröd har sitt huvudkontor och ett bageri i Älvsbyn. Polarbröds andra bageri ligger i Bredbyn i Västernorrland. Dessutom finns ett marknads- och kommunikationskontor i Umeå.

Polarrenen, som verkar inom fastigheter, förnybar energi och finansiell leasing, har medarbetare i Älvsbyn och Umeå.

I våra bagerier jobbar vi tillsammans med att sköta samt utveckla teknik, processer och arbetssätt för att kunna fortsätta leverera goda och hållbara brödmål – från Norrland till världen. Polarbröds bagerier är certifierade enligt BRC och ISO 14001. Vi är också certifierade enligt IFS.

Polarbröd bakade totalt drygt 29,5 tusen ton bröd 2022. Vi har också medarbetare som jobbar med bland annat ekonomi, försäljning, kvalitetsutveckling, personalfrågor, kommunikation, marknadsföring, inköp och IT.

Älvsbyn

Polarbröd har sitt säte i Älvsbyn. Där låg även det största bageriet fram till den förödande branden 23 augusti 2020. Redan i januari 2021 började vi bygga upp ett nytt bageri. I november 2021 stod den första etappen klar och sedan dess känner man återigen doften av nygräddat bröd i Älvsbyn. Polarbröd satsar för framtiden och bygger just nu den andra etappen av det nya Polarbageriet i Älvsbyn. Det nya bageriet innefattar högre teknologi- & automationsgrad och vi utvecklar teknik, processer och arbetssätt för att fler ska kunna njuta av vårt goda bröd. I Älvsbyn jobbar cirka 130 medarbetare.

Bredbyn

Polarbröds andra bageri ligger i Bredbyn i Västernorrland och det är världens största tunnbrödsbageri. Förutom hårt och mjukt tunnbröd bakar vi även kakbröd i Bredbyn. Här jobbar cirka 120 medarbetare. Bageriet i Bredbyn är KRAV-certifierat.

Umeå

Vi har ett marknads- och kommunikationskontor i Umeå med ett 20-tal medarbetare. Här jobbar också personalvetare, IT-specialister, kvalitetsingenjörer med flera.