Abisko

Abisko, fyllig och rustik med syrlig surdeg.

Abisko är ett norrländskt surdegstunnbröd som fått sitt namn efter den mäktiga nationalparken i norra Lappland. Med sin fylliga råg och fruktiga maltdoft är Abisko ett smakfullt tunnbröd, lätt syrligt och med en yta som bakats av lite extra. Ett bröd för dig som njuter lite extra i livet!

Smakrika pålägg och tillbehör

Vi rekommenderar smakrika pålägg och tillbehör, till exempel vällagrade ostar och välrökta godsaker. Längre ner hittar du även utvald receptinspiration.

Abisko passar utmärkt att rulla, vika, snitta och wrappa. Abiskos mustiga råg-karaktär ger utrymme för riktigt karaktärsfulla tillbehör. Vi talar om rökta produkter, lagrade ostar och syrliga grönsaker. Som grönsakstillägg söker vi något riktigt spänstigt med tuggmotstånd och kittlande syra. Pålägg som passar extra bra till vardags: smakrik cheddar, lagrad prästost, cognacsmedwurst, välrökt skinka, strimlor av röd paprika, babyspenat, tunna skivor päron. Om du vill ha en lite lyxig fyllning passar rökt renkött, pumpakräm och riven mogen parmesanost. Förpackningen innehåller 8 bröd och väger 360 gram.

Ingredienser

Vetemjöl¹, siktat rågmjöl¹, vatten, surdeg (råg)* (11%), sirap¹, socker¹, rapsolja¹, vetegluten, salt, vegetabiliskt emulgeringsmedel (mono- och diglycerider av fettsyror, mono- och diglyceriders mono- och diacetylvinsyraestrar), jäst¹, bakpulver (hjorthornssalt), maltmjöl (korn).

¹ Ursprungsland Sverige.

Mjölkfri. Utan konserveringsmedel. Bakat i Norrland.

Som konsument rekommenderar vi dig att alltid läsa ingrediensförteckningen på påsen för att ta del av eventuella uppdateringar eller ändringar.

Näringsdeklaration per 100g

Energi 1250 kJ/300 kcal
Fett 3,9 g
varav mättat fett 0,7 g
Kolhydrat 55 g
varav sockerarter 9,8 g
Fiber 3,9 g
Protein 8,9 g
Salt 0,88 g