Abisko, fyllig och rustik med syrlig surdeg.


Abisko är ett norrländskt surdegstunnbröd som fått sitt namn efter den mäktiga nationalparken i norra Lappland. Med sin fylliga råg och fruktiga maltdoft är Abisko ett smakfullt tunnbröd, lätt syrligt och med en yta som bakats av lite extra. Ett bröd för dig som njuter lite extra i livet! Vi rekommenderar smakrika pålägg och tillbehör, till exempel vällagrade ostar och välrökta godsaker. Längre ner hittar du även utvald receptinspiration. Abisko passar utmärkt att rulla, vika, snitta.

Abiskos mustiga råg-karaktär ger utrymme för riktigt karaktärsfulla tillbehör. Vi talar om rökta produkter, lagrade ostar och syrliga grönsaker. Som grönsakstillägg söker vi något riktigt spänstigt med tuggmotstånd och kittlande syra.

Pålägg som passar extra bra till vardags

Smakrik cheddar
Lagrad prästost
Cognacsmedwurst
Välrökt skinka
Strimlor av röd paprika
Babyspenat
Tunna skivor päron

Om du vill ha en lite lyxig fyllning passar rökt renkött, pumpakräm och riven mogen parmesan-ost

Ingredienser

Vetemjöl, siktat rågmjöl, surdeg (råg) (11,2%), vatten, sirap, socker, vetegluten, rapsolja, salt, emulgeringsmedel (mono- och diglycerider av fettsyror, mono- och diglyceriders mono- och diacetylvinsyraestrar), jäst, bakpulver (hjorthornssalt), fruktsocker, maltmjöl (korn), mjölbehandlingsmedel (askorbinsyra), enzym.

Innehåller gluten. Mjölkfri.

Näringsdeklaration per 100g

Energi 1260 kJ/300 kcal

Fett 3,9 g
varav mättat fett 0,71 g

Kolhydrat 55 g
varav sockerarter 9,8 g

Fiber 3,9 g

Protein 8,9 g

Salt 0,88 g