stäng av

Ingredienser

  • 2 Abisko
  • 4 skivor rökt lax
  • Inlagd gurka:
  • 1 gurka
  • 1 dl vatten
  • 2 msk ättika
  • 2 msk strösocker
  • 3 krm salt
  • Ört- och kapriskräm:
  • 4 msk kapris, små
  • 2 msk finhackad bladpersilja
  • 2 msk finhackad gräslök
  • 200 g färskost
  • 1 nypa salt
  • svartpeppar
  • Till servering:
  • 1 knippe rädisor
  • Örter och salladsskott som garnering t ex. ärtskott och mangoldskott.
1
2
3
4
5
12 röster

Snittar med rökt lax, ört- och kapriskräm och inlagd gurka

Perfekt att servera på buffé eller som en liten förrätt.

Förslag på bröd

Abisko

Ingredienser

  • 2 Abisko
  • 4 skivor rökt lax
  • Inlagd gurka:
  • 1 gurka
  • 1 dl vatten
  • 2 msk ättika
  • 2 msk strösocker
  • 3 krm salt
  • Ört- och kapriskräm:
  • 4 msk kapris, små
  • 2 msk finhackad bladpersilja
  • 2 msk finhackad gräslök
  • 200 g färskost
  • 1 nypa salt
  • svartpeppar
  • Till servering:
  • 1 knippe rädisor
  • Örter och salladsskott som garnering t ex. ärtskott och mangoldskott.

Gör så här

Inlagd gurka

  1. Hyvla gurkan på längden, krama ur vätskan.
  2. Blanda vatten, ättika, socker och salt i en bunke tills sockret lösts upp.
  3. Lägg ner gurkan i lagen. Blanda och ställ i kylen minst 10 min.

Ört- och kapriskräm

  1. Hacka kaprisen i mindre bitar. Blanda sedan med färskost, persilja och gräslök i en bunke.
  2. Smaka av med salt och peppar.

Montering

  1. Bred ut ört- och kapriskräm på bröden, lägg på laxen och den snabb inlagda gurkan.
  2. Rulla samman som en rulltårta.
  3. Om man inte ska servera direkt täcker man dem med plastfolie och förvarar i kylen.

Servering

  1. Skär rullarna i mindre bitar, ca 6 cm höga.
  2. Ställ snittarna på ett fat och toppa med färska örter, salladsskott och en bit rädisa.