Tillbaka

Abisko med renskav


Riv den färska ingefäran fint. Skölj och slanta purjolöken. Kärna ur och strimla paprikorna. Hetta upp Muurikkan och häll på kokosoljan. Lägg på skaver och stek på en stund. Tillsätt sedan grönsakerna samt ingefäran, låt det steka ihop innan du häller på sojan. Rör ihop såsen genom att blanda majonnäsen med chilisås. Lägg upp portioner på Abisko, pressa lite färsk lime över, och toppa med valfri mängd sås. Strö över färsk koriander om du vill. Njut!

Mängden ingefära är en smaksak! Men vi rekommenderar en ca 5 cm stor bit ingefära.

Ingredienser

ca 4 portioner

4 st Polarbröd Abisko

2 paket renskav (240 g var)
1 bit färsk ingefära
2 msk kokosolja
1 purjolök
150 g gröna bönor
2 paprikor
3-4 msk japansk soja
1 lime
1 kruka koriander
Sås
4-6 msk majonnäs
2-3 Sriracha Hot Chili (eller annan stark chilisås du tycker om!)