stäng av

Ingredienser

  • 4 Sarek
  • 3 Majonäs
  • ½ dl Rökta mandlar
  • 300 g Jordärtskocka
  • 1 Citron
  • 1 Vitlöksklyfta, finhackad
  • 3 msk Olivolja
  • Flingsalt
  • 3 msk Persilja, finhackad
  • ¼ Rödkålshuvud
  • 1 tsk Söt svensk senap
  • 2 msk Äppelcidervinäger
  • ½ tsk Flytande honung
  • 1 dl Rapsolja
  • Salt och peppar
1
2
3
4
5
3 röster

Wrap med rödkål och ungsrostade jordärtsskockor

Förslag på bröd

Sarek

Ingredienser

  • 4 Sarek
  • 3 Majonäs
  • ½ dl Rökta mandlar
  • 300 g Jordärtskocka
  • 1 Citron
  • 1 Vitlöksklyfta, finhackad
  • 3 msk Olivolja
  • Flingsalt
  • 3 msk Persilja, finhackad
  • ¼ Rödkålshuvud
  • 1 tsk Söt svensk senap
  • 2 msk Äppelcidervinäger
  • ½ tsk Flytande honung
  • 1 dl Rapsolja
  • Salt och peppar

Gör så här

  1. Börja med att rosta jordärtsskockorna. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala jordärtskockorna. Lägg dem i vatten med citronsaft i för att undvika att de mörknar.
  3. Låt skockorna rinna av och blanda med olja vitlök och flingsalt.
  4. Lägg upp på en plåt och rosta dem i ugnen i cirka 20 minuter eller tills de fått fin färg.
  5. Vänd skockorna i finhackad persilja.
  6. Förbered rödkålssalladen. Skär rödkålen tunt.
  7. Blanda senap, vinäger och honung. Rör ner lite olja i taget till en krämig vinegrätt.
  8. Smaka av med salt och peppar.
  9. Blanda ner rödkålssalladen i vinegrätten.
  10. Hacka mandlarna grovt.
  11. Bred lite majonnäs på bröden.
  12. Lägg upp rödkålssallad och ugnsrostade jordärtskockor.
  13. Strö över mandel. Rulla ihop.