Tillbaka

Tunnbrödsticks med zataar och morotshoummus


Börja med morotshoummus:
Skala och skär morötterna i små bitar. Skala vitlöksklyftorna och behåll dem hela. Lägg alltsammans på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja och strö över flingsalt. Ställ in i ugnen på 200 grader i ca 20 minuter, tills de är mjuka.

Låt svalna något. Häll sedan ner morötter, vitlök, olja, cironsaft, tahini, olja och kryddor i en mixer. Mixa till en jämn röra. Späd med vatten om det blir för tjockt. Smaka av med citron, tahini, spiskummin eller peppar.

Gör dina tunnbrödsticks:
Sätt ugnen på 225º. Skär brödet i ca 2 cm breda strimlor och lägg tätt på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med olivolja och strö över zataar och flingsalt. Grädda i 3-5 minuter. Låt svalna på plåten.

Ingredienser

4 portioner

2 Polarbröd Sarek tunnbröd
1 msk olja
1 msk Zataarblandning – Zataar – 1 msk rostade sesamfrön, 1 msk torkad timjan, 2 msk mortlad sumac (ersätt med rivet skal från 1 citron om du inte hittar sumac i din butik)
1 tsk flingsalt

Morotshummus
3 stora morötter
4 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
1 tsk flingsalt
2 msk saft från en citron
2 msk tahini
2-3 msk olivolja
1-2 tsk spiskummin
1 tsk gurkmeja
peppar