stäng av

Ingredienser

  • 2 Sarek
  • 80 g löjrom
  • 2 dl creme fraiche
  • ½ dl riven Västerbottensost
  • ½ finhackad rödlök
  • 1 stjälk från selleri, finhackad
  • 1 kruka dill, finhackad (spara några kvistar till garnering)
  • 1 citron
  • peppar
1
2
3
4
5
28 röster

Löjromsstrutar

Recept skapat av Gabriel Jonsson

Att bjuda på snittar med löjrom brukar vara uppskattat. Här kommer en uppdaterad version med Sarek i strutform, fylld med rom, västerbottensost och annat gott! Receptet ger 8 strutar.

Förslag på bröd

Sarek

Ingredienser

  • 2 Sarek
  • 80 g löjrom
  • 2 dl creme fraiche
  • ½ dl riven Västerbottensost
  • ½ finhackad rödlök
  • 1 stjälk från selleri, finhackad
  • 1 kruka dill, finhackad (spara några kvistar till garnering)
  • 1 citron
  • peppar

Gör så här

  1. Börja med att dela ner Sarekbröden i 4 st lika stora bitar per bröd. Rulla ihop till en fin strut och fäst med tandpetare samt fyll ut struten med bakplåtspapper så den inte sjunker ihop i ugnen.
  2. Sätt ugnen på 100 grader varmluft och lägg Sarekstrutarna på ett galler. Låt dem vara i ugnen tills de är helt torra och krispiga (tar ca 15-20 min).
  3. Blanda crème fraichen med Västerbottensosten, den hackade rödlöken (spara lite till garnering), selleri samt dill. Riv zesten från en citron samt juice efter smak. Smaka av med peppar. Lägg detta samt löjrommen i en spritspåse (spara lite rom till garnering).
  4. Fyll strutarna med cremen och toppa med löjrom samt dill och fint hackad rödlök.