stäng av

Ingredienser

  • 1 – Sarek –
  • ½ dl crème fraiche
  • ½ tsk äppelcidervinäger
  • 5 körsbärstomater, halverade
  • ¼ mozarella, riven för hand
  • basilikablad, färska
  • 1 krm zest från citron
  • olivolja
  • salt, flingsalt och svartpeppar
1
2
3
4
5
1 röst

Tunnbrödspizza Caprese

Så enkel, så god och fräsch! Vår caprese har hämtat både smakerna och namnet från den kända italienska salladen som består av färsk mozzarella, färska tomater och färsk basilika. För att få en extra smaktwist har vi har tillfört lite citronzest. Några drag med svartpepparkvarnen och vi lovar att du har en hit!

Förslag på bröd

– Sarek –

Ingredienser

  • 1 – Sarek –
  • ½ dl crème fraiche
  • ½ tsk äppelcidervinäger
  • 5 körsbärstomater, halverade
  • ¼ mozarella, riven för hand
  • basilikablad, färska
  • 1 krm zest från citron
  • olivolja
  • salt, flingsalt och svartpeppar

Gör så här

Crème fraiche-spread

  1. Rör ihop crème fraichen med äppelcidervinägern, smaka av med salt

Tillagning

  1. Bred spreaden på brödet, lämna ca 1 ½ cm i kanten utan spread.
  2. Fördela de delade körsbärstomaterna över spreaden.
  3. Grädda i varmluftsugn 225° med grillelement ca 3 min

Ingredienser efter ugn

  1. Ta ut pizzan ur ugnen.
  2. Toppa med mozzarella, basilikablad, citronzest och ringla sen på olivolja och avsluta med flingsalt och peppar.
  3. Servera hel eller skär i bitar innan servering.

Fler recept med