stäng av

Ingredienser

  • 2 Sarek
  • Friterat tunnbröd:
  • 5 dl frityrolja, eller annan neutral olja
  • 1 nypa flingsalt
  • Ceviche:
  • 200 g färsk lax
  • 150 g skalade räkor
  • 1 nypa salt
  • 1 grön chili
  • 3 lime
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 salladslök
  • ½ gurka
  • 1 kruka koriander
  • Till servering:
  • 1 salladshuvud
1
2
3
4
5
0 röster

Ceviche med räkor och friterat tunnbröd

En frisk och het ceviche som passar perfekt till det salta friterade brödet. Ceviche är en klassisk peruansk rätt där limejuicen nästan tillagar den råa fisken. Tänk på att fisken behöver marineras ca 2 timmar. Passar utmärkt att servera på en buffé eller som ett drinktilltugg.

Förslag på bröd

Sarek

Ingredienser

  • 2 Sarek
  • Friterat tunnbröd:
  • 5 dl frityrolja, eller annan neutral olja
  • 1 nypa flingsalt
  • Ceviche:
  • 200 g färsk lax
  • 150 g skalade räkor
  • 1 nypa salt
  • 1 grön chili
  • 3 lime
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 salladslök
  • ½ gurka
  • 1 kruka koriander
  • Till servering:
  • 1 salladshuvud

Gör så här

Marinera lax och räkor

  1. Skär ner laxen i mindre kuber, ca 1 cm stora.
  2. Lägg dem i en skål tillsammans med räkorna.
  3. Finhacka chili och vitlök och blanda sedan med laxen och räkorna.
  4. Pressa över lime och blanda ordentligt.
  5. Täck med plastfolie och ställ i kylen i ca 2 timmar.

Fritera tunnbröd

  1. Värm oljan till 180 grader.
  2. Skär ner brödet i rutor på ca 10×5 cm och fritera sedan brödet i omgångar tills brödet fått en gyllenbrun yta.
  3. Ta upp med hålslev och lägg upp på hushållspapper för att rinna av. Strö över en nypa flingsalt.

Ceviche

  1. Ta fram skålen med lax och räkor, tillsätt fintärnad gurka, hackad koriander och salladslök.
  2. Blanda och servera sedan med det friterade tunnbrödet och salladsblad.