stäng av

Ingredienser

  • 2 Sarek
  • 8 msk äppelmos
  • 1 krm mald kanel
  • 1 krm mald kardemumma
  • 60 g mandelmassa
  • 1 rött äpple
  • 1 ägg
  • 1 msk rostade mandelflarn
1
2
3
4
5
11 röster

Äppelbullar med mandelmassa

Recept skapat av Ida Jerrevik

Här kommer världens bästa tips på smarriga bullar som går jättesnabbt att göra! Med mjuka tunnbröd går det nämligen att göra underverk på väldigt kort tid. Vi fyllde våra bullar med äpple och mandelmassa, men det går givetvis att fylla med annat också. Servera gärna med kaffe, glögg eller mjölk.

Förslag på bröd

Sarek

Ingredienser

  • 2 Sarek
  • 8 msk äppelmos
  • 1 krm mald kanel
  • 1 krm mald kardemumma
  • 60 g mandelmassa
  • 1 rött äpple
  • 1 ägg
  • 1 msk rostade mandelflarn

Gör så här

  1. Lägg bröden på en skärbräda. Fördela äppelmoset på varje bröd.
  2. Strö över kryddorna och riv sedan över mandelmassan.
  3. Skölj och skär äpplet i tunna skivor, behåll gärna skalet på för att få en fin färg i bullarna.
  4. Lägg ut äppelskivor på brödskivorna. Rulla ihop bröden på längden, och skär varje rulle i 4 bitar.
  5. Lägg bitarna i bullformar.
  6. Vispa upp ett ägg och pensla på bullarna, strö på mandelflarn.
  7. Grädda i ugnen på 150 grader, ca 10 minuter eller tills bullarna fått fin färg.
  8. Tips! De här bullarna går bra att förbereda och förvara i frysen tills det är dags att tina upp och njuta!