stäng av

Ingredienser

  • 1 Sarek
  • 1 dl Färskost med chokladsmak
  • 1 Apelsin
  • ½ dl Myntablad
  • 3 Tunna apelsinskivor, några hackade pistagenötter och några myntablad till dekoration
1
2
3
4
5
3 röster

Kaffesnittar med choklad och apelsin

Receptet räcker till ca 6 snittar.

Förslag på bröd

Sarek

Ingredienser

  • 1 Sarek
  • 1 dl Färskost med chokladsmak
  • 1 Apelsin
  • ½ dl Myntablad
  • 3 Tunna apelsinskivor, några hackade pistagenötter och några myntablad till dekoration

Gör så här

  1. Bred ut färskost över brödet.
  2. Riv apelsinskal från apelsinen och fördela över färskosten.
  3. Skala apelsinen och hacka fruktköttet, strimla myntabladen.
  4. Toppa brödet med apelsinbitar och myntablad.
  5. Rulla ihop brödet hårt och linda in i plastfolie, låt gärna stå över natten så att smakerna hinner sätta sig.
  6. Skär sedan rullen i fina snittar.
  7. Toppa med små bitar av apelsinskivor, hackade pistagenötter och myntablad.
  8. Tips! Blanda naturell färskost med nöt- eller chokladkräm om du inte hittar smaksatt färskost.