stäng av

Ingredienser

  • 4 Sarek
  • 1 Ekologisk kyckling
  • 2 Gula lökar
  • 3 Vitlöksklyftor
  • 1 Röd chili
  • 2 msk Olivolja
  • dl Barbequesås
  • 1 Lime
  • 1 dl Äppelmust
  • 1 tsk Salt
  • 1 krm Svartpeppar
  • 1 Majskolv i blast
  • Lite majonnäs
  • Några blad romansallad
  • 1 Rödlök skuren i tunna skivor
  • ½ dl Crème fraiche
1
2
3
4
5
0 röster

Wrap med äppelkyckling – serveras med ugnsbakad majs

Förslag på bröd

Sarek

Ingredienser

  • 4 Sarek
  • 1 Ekologisk kyckling
  • 2 Gula lökar
  • 3 Vitlöksklyftor
  • 1 Röd chili
  • 2 msk Olivolja
  • dl Barbequesås
  • 1 Lime
  • 1 dl Äppelmust
  • 1 tsk Salt
  • 1 krm Svartpeppar
  • 1 Majskolv i blast
  • Lite majonnäs
  • Några blad romansallad
  • 1 Rödlök skuren i tunna skivor
  • ½ dl Crème fraiche

Gör så här

Dragen äppelkyckling

  1. Gör gärna kycklingen dagen före. Sätt ugnen på 175°. Lägg kycklingen i en smord form. Skär löken i klyftor och lägg runt om. Blanda barbequesås med chili, finhackad vitlök, saft från limen, äppelmust, salt och peppar. Häll såsen över kycklingen. Täck med folie och sätt in i ugnen i cirka 2 timmar. Kycklingen räcker till många portioner, vi använde cirka 1/4 av kycklingen till våra fyra wraps. Plocka av kycklingköttet från ben och skinn. Dra isär det med en gaffel och blanda med såsen.
  2. Lägg in majskolven med bladen på i ugnen på 200°. Efter 20 minuter är kornen mjuka och fina och går bra att skära av majskolven.
  3. Bred lite majonnäs på bröden. Lägg på salladsblad, kyckling, majskorn och tunt skuren rödlök. Toppa med några matskedar crème fraiche. Rulla ihop!