stäng av

Ingredienser

  • 2 Sarek
  • 4 msk Olivolja med citronsmak
  • 1 msk Vitvinsvinäger
  • 1 msk Honung
  • 1 msk Koriander, hackad (spara några blad till dekoration)
  • 1 krm Röd chili, hackad
  • 4 dl Räkor, handskalade
  • 2 msk Färskost
  • 2 dl Ruccola
  • 4 Citronklyftor
  • 4 Kvistar koriander
  • 1 dl Creme fraiche
  • 1 tsk Pressad citron
  • 1 Vitlöksklyfta, pressad
  • 1 krm Salt
1
2
3
4
5
14 röster

Miniwrap med räkor och koriander

Förslag på bröd

Sarek

Ingredienser

  • 2 Sarek
  • 4 msk Olivolja med citronsmak
  • 1 msk Vitvinsvinäger
  • 1 msk Honung
  • 1 msk Koriander, hackad (spara några blad till dekoration)
  • 1 krm Röd chili, hackad
  • 4 dl Räkor, handskalade
  • 2 msk Färskost
  • 2 dl Ruccola
  • 4 Citronklyftor
  • 4 Kvistar koriander
  • 1 dl Creme fraiche
  • 1 tsk Pressad citron
  • 1 Vitlöksklyfta, pressad
  • 1 krm Salt

Gör så här

  1. Blanda citronolja, vitvinsvinäger, honung, koriander och chili.
  2. Vänd runt räkorna i marinaden.
  3. Dela brödet i två bitar, diagonalt.
  4. Bred ut färskosten på skivorna.
  5. Rulla ihop bröden till små strutar och bind ihop med ett fint snöre.
  6. Lägg först ned ruccolabladen i brödet och fyll på med marinerade räkor.
  7. Blanda crème fraiche, citronsaft, vitlök och salt.
  8. Ringla såsen över räkorna (eller servera som tillbehör).
  9. Dekorera med korianderblad.
  10. Tips! Passar både som förrätt eller på buffébordet.

Fler recept med