stäng av

Ingredienser

  • 1 Sarek
  • 125 g mini mozzarella
  • 100 g gorgonzolaost
  • 8 tunna sparris, färska eller frysta som tinats
  • 8 skivor serranoskinka
  • 1 uppvispat ägg
  • Salt och peppar
1
2
3
4
5
30 röster

Sparrisknyten med mozzarella, gorgonzola och serranoskinka

Knyten med mycket smak. Perfekt som förrätt tillsammans med en vårig sallad.

Förslag på bröd

Sarek

Ingredienser

  • 1 Sarek
  • 125 g mini mozzarella
  • 100 g gorgonzolaost
  • 8 tunna sparris, färska eller frysta som tinats
  • 8 skivor serranoskinka
  • 1 uppvispat ägg
  • Salt och peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Lägg ut brödet på en skärbräda och skär upp i 4 bitar.
  3. Lägg sen ut brödbitarna på ett bakplåtspapper. Skär bort nedre delen på sparrisen om den är hård.
  4. Lägg ut 2 skivor skinka på varje bröd, 2 sparrisar och några skivor mozzarella. Lägg på en bit gorgonzola, salta och peppra.
  5. Vik sedan samman 2 hörn på brödet och fäst med en tandpetare. Pensla knytena med uppvispat ägg.
  6. Grädda i ugnen ca 20 min tills de fått en gyllene färg och osten smält. Ta bort tandpetaren och servera direkt.