stäng av

Ingredienser

  • 2 Sarek
  • 50 g rökt renstek
  • 100 g färskost med pepparrot
  • 2 msk hackad gräslök
  • salt och svartpeppar
  • 8 gräslöksstrån
  • 8 kvistar rosmarin
  • 8 lingon
1
2
3
4
5
12 röster

Rensnittar med pepparrot

Recept skapat av Ida Jerrevik

Ett enkelt recept på något som smakar väldigt gott! Det blir dessutom extra vackert med gräslöken runt snittarna och rosmarinkvisten som sticker upp. Lingonet är pricken över i!

Förslag på bröd

Sarek

Ingredienser

  • 2 Sarek
  • 50 g rökt renstek
  • 100 g färskost med pepparrot
  • 2 msk hackad gräslök
  • salt och svartpeppar
  • 8 gräslöksstrån
  • 8 kvistar rosmarin
  • 8 lingon

Gör så här

  1. Finhacka det rökta köttet och rör ihop med färskost och den hackade gräslöken. Smaka av med salt och peppar.
  2. Lägg brödskivorna på en skärbräda. Bred ut röran över bröden och rulla ihop från kortsidorna.
  3. Skär 4 snittar per bröd. Knyt en gräslök runt varje snitt, var försiktig så att löken inte går av.
  4. Sätt ner en kvist rosmarin i varje snitt och dekorera med ett lingon.
  5. Tips! Om du inte hittar färdig färskost med pepparrot i din butik så köp naturell och blanda med 1 msk riven pepparrot eller prova dig fram till lagom styrka med pepparrot på tub.