stäng av

Ingredienser

  • 1 – Sarek –
  • ½ dl aioli
  • 2 msk Philadelphiaost
  • 1 krm chiliflakes
  • 1 msk salladslök, tunnskivad
  • 30 g räkor, skalade
  • ¼ avokado, i bitar
  • färsk koriander
  • ½ tsk sesamfrö
  • 1 tsk olivolja
  • 1 limeklyfta
  • salt, flingsalt och peppar
1
2
3
4
5
0 röster

Tunnbrödspizza Räkor de lux

God som en pizza, lika fräsch som en sallad. Här får lyxiga räkor samspela med sina smakkamrater aioli och avokado, men får också en modern asiatisk touch av koriander, svarta sesamfrön och lime.

Förslag på bröd

– Sarek –

Ingredienser

  • 1 – Sarek –
  • ½ dl aioli
  • 2 msk Philadelphiaost
  • 1 krm chiliflakes
  • 1 msk salladslök, tunnskivad
  • 30 g räkor, skalade
  • ¼ avokado, i bitar
  • färsk koriander
  • ½ tsk sesamfrö
  • 1 tsk olivolja
  • 1 limeklyfta
  • salt, flingsalt och peppar

Gör så här

Aiolispread

  1. Mixa aioli och Philadephiaost. Smaka av med salt och peppar.

Tillagning

  1. Bred spreaden på tunnbrödet, lämna ca 1 ½ cm i kanten utan spread.
  2. Fördela chiliflakes och salladslök över spreaden.
  3. Grädda i varmluftsugn 225° med grillelement ca 3 min.

Ingredienser efter ugn

  1. Ta ut pizzan ur ugnen.
  2. Toppa med räkor, avokado, korianderblad och sesamfrön, ringla sen på olivolja och avsluta med flingsalt och peppar. Toppa med en klyfta lime.
  3. Servera hel eller skär i bitar innan servering.

Fler recept med