stäng av

Ingredienser

  • 3 Sarek
  • 20 g kirskål
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 tsk senap (skånsk)
  • 1 tsk citronsaft
  • 2 krm salt
  • ½ tsk lökpulver
  • svartpeppar
  • ½ röd lök
  • 1 dl riven prästost
  • 2 ägg (medium)
  • rivet citronskal
1
2
3
4
5
2 röster

Tunnbrödskoppar med ogräsröra

Recept skapat av Landleys kök

Receptet ger 18 goda snittar med ogräsröra, prästost och ägg. Brödkopparna kan man förbereda genom att göra dagen innan. Perfekt att bjuda på till midsommar, eller egentligen när som helst!

Förslag på bröd

Sarek

Ingredienser

  • 3 Sarek
  • 20 g kirskål
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 tsk senap (skånsk)
  • 1 tsk citronsaft
  • 2 krm salt
  • ½ tsk lökpulver
  • svartpeppar
  • ½ röd lök
  • 1 dl riven prästost
  • 2 ägg (medium)
  • rivet citronskal

Gör så här

  1. Skölj kirskålen och låt den torka. Rör ihop creme fraiche, senap och saften från citron med salt, lökpulver och några drag på svartpepparkvarnen. Strimla kirskålen och blanda ner i såsen. Ställ ogräsröran svalt en timme.
  2. Finhacka rödlök och riv osten på de stora hålen på ett rivjärn. Koka äggen i sju minuter från det att vattnet börjar koka. Skölj äggen i kallt vatten och skala. Skär i en äggskivare först på ena ledden, sen på den andra, så äggen blir till små kuber.
  3. Skär varje tunnbröd till sex bitar. Ta två bitar i taget och lägg i micron i 10-15 sekunder. Peta försiktigt ned de mjuka, varma tunnbrödsbitarna i kakformar (ca 6-7 cm i diameter). Ställ in i ugnen på 200 grader (över- och undervärme) i ca fyra minuter.
  4. Låt bröden svalna och klicka sedan ned ogräsröran. Toppa med riven ost, hackad rödlök, hackat ägg och lite rivet citronskal. Tips: klicka gärna i ogräsröran en halvtimme innan serveringen så hinner botten på tunnbrödskopparna mjukna lite