stäng av

Ingredienser

  • 4 Sarek
  • 2 knippen grön sparris
  • 200 g haricots verts el brytbönor
  • 2 dl gröna ärtor, tinade
  • 3 dl crème fraiche
  • 3 dl västerbottensost
  • 8 ägg
  • 1 nypa salt
  • svartpeppar
  • olivolja
1
2
3
4
5
17 röster

Tarte flambée med sparris och ägg

Förslag på bröd

Sarek

Ingredienser

  • 4 Sarek
  • 2 knippen grön sparris
  • 200 g haricots verts el brytbönor
  • 2 dl gröna ärtor, tinade
  • 3 dl crème fraiche
  • 3 dl västerbottensost
  • 8 ägg
  • 1 nypa salt
  • svartpeppar
  • olivolja

Gör så här

  1. Börja med att skära bort den nedre delen på sparrisen.
  2. Förväll några minuter i saltat vatten tillsammans med bönorna. Spola dem med kallt vatten så de behåller spänsten.
  3. Lägg ut bröden på ett bakplåtspapper på en plåt.
  4. Bred ut creme fraichen, strö över västerbottensost.
  5. Lägg sedan ut grönsakerna, gör plats för 2 ägg per bröd. Knäck sedan äggen försiktigt på brödet.
  6. Salta, peppra och ringa lite olivolja över.
  7. Baka i ugnen på 200 grader i ca 15 min.
  8. Skär upp i bitar och servera genast.