Tillbaka

Laxsnittar med pepparrot


Blanda färskosten med pepparrot och citronsaft, smaka av med salt och peppar. Bred ut osten på tunnbrödet och lägg på gräslöksstråna. Fördela laxskivorna och salladsbladen över lite mer än halva brödskivan. Rulla ihop brödet från sidan med fyllning så fäster färskosten bra på slutet. Snyggast blir det om gräslöksstråna då hamnar i rullen och blir små gröna prickar mot färskosten när man skär upp snittarna. Hit kan man förbereda och förvara i kyl, vid servering skär man snittar med vass kniv och dekorerar med någon ört eller en liten citronskiva om man önskar.

Ingredienser

Ca 6 snittar

1 skiva Polarbröd Sarek
2 msk färskost
1/2 msk riven pepparrot
några droppar citronsaft
Ca 5 gräslöksstrån
1-2 salladsblad
3 skivor rökt lax, ca 50 gram
salt och peppar