stäng av

Ingredienser

  • 5 Sarek
  • 1 Liten gul lök, hackad
  • 1 Vitlöksklyfta, pressad
  • 1 Nypa chilipulver (testa dig fram)
  • 1 Nypa spiskummin, malen
  • 1 Påse, ca 30 g, taco kryddmix
  • 350 g Tomater, krossade
  • 2 dl Vatten
  • 200 g Röda linser, torkade
  • dl Creme fraiche
  • 50 g Gratängost, riven
  • Matolja till stekning
  • Salt efter smak
  • Till servering
  • En god sallad
1
2
3
4
5
7 röster

Tunnbrödslasagne

Det här receptet är framtaget i samarbete med Universitetsholmens gymnasium i Malmö som har testat fram en vegetarisk lasagne som gillas av både elever och vuxna. Receptet är gjort med Polarbröds mjuka tunnbröd istället för lasagneplattor. Blir verkligen gott och går snabbt att tillaga i ugnen. Lagom till en form som har ungefär samma mått som en tunnbrödsskiva.

Förslag på bröd

Sarek

Ingredienser

  • 5 Sarek
  • 1 Liten gul lök, hackad
  • 1 Vitlöksklyfta, pressad
  • 1 Nypa chilipulver (testa dig fram)
  • 1 Nypa spiskummin, malen
  • 1 Påse, ca 30 g, taco kryddmix
  • 350 g Tomater, krossade
  • 2 dl Vatten
  • 200 g Röda linser, torkade
  • dl Creme fraiche
  • 50 g Gratängost, riven
  • Matolja till stekning
  • Salt efter smak
  • Till servering
  • En god sallad

Gör så här

  1. Stek lök, pressad vitlök, chilipulver, spiskummin och tacokrydda i olja ca 3 minuter på medelvärme. Tillsätt krossade tomater, vatten och linser. Låt koka ca 15 minuter. Rör ned creme fraiche och ta av från värmen. Smaka av med salt och ev lite extra kryddor.
  2. Varva tunnbröd och linsröran i en form. Börja och avsluta med tunnbröd. Toppa med riven ost. Gratinera i ugn ca 20 minuter i 170 grader. Servera gärna med en god sallad!

Fler recept med