Tillbaka

Tunnbrödslasagne


Det här receptet är framtaget i samarbete med Universitetsholmens gymnasium i Malmö som har testat fram en vegetarisk lasagne som gillas av både elever och vuxna. Receptet är gjort med Polarbröds mjuka tunnbröd istället för lasagneplattor. Blir verkligen gott och går snabbt att tillaga i ugnen. Lagom till en form som har ungefär samma mått som en tunnbrödsskiva.

Gör så här:
Stek lök, pressad vitlök, chilipulver, spiskummin och tacokrydda i olja ca 3 minuter på medelvärme. Tillsätt krossade tomater, vatten och linser. Låt koka ca 15 minuter. Rör ned creme fraiche och ta av från värmen. Smaka av med salt och ev lite extra kryddor. Varva tunnbröd och linsröran i en form. Börja och avsluta med tunnbröd. Toppa med riven ost. Gratinera i ugn ca 20 minuter i 170 grader. Servera gärna med en god sallad!

Ingredienser

4 portioner

5 skivor Polarbröd Sarek
1 liten gul lök, hackad
1 vitlöksklyfta, pressad
1 nypa chilipulver (testa dig fram)
1 nypa spiskummin, malen
1 påse, ca 30 g, taco kryddmix
350 g tomater, krossade
2 dl vatten
200 g röda linser, torkade
1,5 dl creme fraiche
50 g gratängost, riven
matolja till stekning
salt efter smak

Till servering: en god sallad