Tillbaka

Kebab med mynta- och honungsyoghurt


Börja med kebaben som ska marineras. Skär lammentrecoten i strimlor. Blanda spiskummin, hackad persilja, chilipulver, rivna vitlöksklyftor och olja i en bunke. Blanda med köttet och låt stå i kyl så länge du har tid, gärna upp till 5 timmar, ju längre tid desto mer smak från kryddorna. Ta fram köttet i rumsvärme en halvtimme före tillagning. Stek köttet snabbt i het panna precis innan servering.

Förbered yoghurtsåsen genom att låta yoghurten rinna av i ett kaffefilter ca en halvtimme. Blanda sedan med övriga ingredienser i en bunke. Smaka av med salt och peppar.

Fyll bröden med salladsblad, kebabkött och yoghurtsås och rulla ihop till en rulle eller wrap. Servera med tillbehören och gärna mer yoghurtsås.

Ingredienser

4 portioner

4 skivor Polarbröd Sarek

Kebab
400 g lammentrecote
2 tsk spiskummin
2 msk hackad persilja
1 tsk chilipulver
2 st finrivna vitlöksklyftor
1,5 msk rapsolja

Mynta- och honungsyoghurt
3 dl grekisk yoghurt (ca 10 %)
1,5 msk finhackad mynta
1,5 msk akaciahonung
2 tsk olivolja
½ tsk Sriracha (eller annan stark chilisås)
ca 1 tsk salt
svartpeppar

Till servering
salladsblad
körsbärstomater, gärna snabbfrästa i olivolja
salladslök, skivade
rädisor, skivade
krasse