stäng av

Ingredienser

  • 4 Sarek
  • 400 g Lammentrecote
  • 2 tsk Spiskummin
  • 2 msk Persilja, hackad
  • 1 tsk Chilipulver
  • 2 Vitlöksklyftor, finrivna
  • msk Rapsolja
  • 3 dl Grekisk yoghurt (ca 10 %)
  • msk Mynta, finhackad
  • msk Akaciahonung
  • 2 tsk Olivolja
  • ½ tsk Sriracha (eller annan stark chilisås)
  • Salt och peppar
  • Salladsblad, körsbärstomater – gärna snabbfrästa i olivolja, salladslök, skivade rädisor och skivad krasse till servering
1
2
3
4
5
0 röster

Kebab med mynta- och honungsyoghurt

Förslag på bröd

Sarek

Ingredienser

  • 4 Sarek
  • 400 g Lammentrecote
  • 2 tsk Spiskummin
  • 2 msk Persilja, hackad
  • 1 tsk Chilipulver
  • 2 Vitlöksklyftor, finrivna
  • msk Rapsolja
  • 3 dl Grekisk yoghurt (ca 10 %)
  • msk Mynta, finhackad
  • msk Akaciahonung
  • 2 tsk Olivolja
  • ½ tsk Sriracha (eller annan stark chilisås)
  • Salt och peppar
  • Salladsblad, körsbärstomater – gärna snabbfrästa i olivolja, salladslök, skivade rädisor och skivad krasse till servering

Gör så här

  1. Börja med kebaben som ska marineras. Skär lammentrecoten i strimlor.
  2. Blanda spiskummin, hackad persilja, chilipulver, rivna vitlöksklyftor och olja i en bunke.
  3. Blanda med köttet och låt stå i kyl så länge du har tid, gärna upp till 5 timmar, ju längre tid desto mer smak från kryddorna.
  4. Ta fram köttet i rumsvärme en halvtimme före tillagning.
  5. Stek köttet snabbt i het panna precis innan servering.
  6. Förbered yoghurtsåsen genom att låta yoghurten rinna av i ett kaffefilter ca en halvtimme.
  7. Blanda sedan med övriga ingredienser i en bunke.
  8. Smaka av med salt och peppar.
  9. Fyll bröden med salladsblad, kebabkött och yoghurtsås och rulla ihop till en rulle eller wrap.
  10. Servera med tillbehören och gärna mer yoghurtsås.