Tillbaka

Tunnbrödscannelloni med kyckling


Börja med fyllningen. Hacka lök och bryn i smör tillsammans med den pressade vitlöken och solroskärnorna. Rensa kycklingen, strimla köttet och vänd ned i pannan. Tillsätt crème fraiche, ost och bladspenat. Smaka av med salt och peppar. Fördela blandningen på bröden och rulla ihop till rullar. Rada upp rullarna i en ugnsfast form. Gör bechamelsåsen genom att bryna smör i en kastrull, tillsätt mjöl och rör till en slät smet utan klumpar, späd med mjölk. Låt koka upp och sjud i 2-3 minuter. Tillsätt 1 dl ost och blanda till en slät sås. Häll ostsåsen över rullarna och toppa med det sista av osten. Grädda i 200 grader ca 20 minuter tills ytan får fin färg. Servera med en god sallad.

Tips! Testa andra fyllningar, t ex aubergine istället för kyckling för en vegetarisk rätt – eller köttfärs.

Ingredienser

4 portioner

8 st Polarbröd Sarek

Fyllning:
1 gul lök
3 pressade vitlöksklyftor
½ dl solroskärnor
1 grillad kyckling
2 dl crème fraiche, gärna smaksatt med chili
1 dl riven ost, gärna lagrad
2 dl bladspenat
½ tsk salt
1 krm svartpeppar

Bechamelsås:
2 msk smör
2 msk vetemjöl
5 dl mjölk
2 dl riven ost, gärna lagrad

Till servering:
sallad