stäng av

Ingredienser

  • 8 Sarek
  • Fyllning:
  • 1 Gul lök
  • 3 Pressade vitlöksklyftor
  • ½ dl Solroskärnor
  • 1 Grillad kyckling
  • 2 dl Crème fraiche, gärna smaksatt med chili
  • 1 dl Riven ost, gärna lagrad
  • 2 dl Bladspenat
  • ½ tsk Salt
  • 1 krm Svartpeppar
  • Bechamelsås:
  • 2 msk Smör
  • 2 msk Vetemjöl
  • 5 dl Mjölk
  • 2 dl Riven ost, gärna lagrad
  • Till servering:
  • Sallad
1
2
3
4
5
12 röster

Tunnbrödscannelloni med kyckling

150 kg CO2e/portion
55%

av rek. daglig klimatbudget

Förslag på bröd

Sarek

Ingredienser

  • 8 Sarek
  • Fyllning:
  • 1 Gul lök
  • 3 Pressade vitlöksklyftor
  • ½ dl Solroskärnor
  • 1 Grillad kyckling
  • 2 dl Crème fraiche, gärna smaksatt med chili
  • 1 dl Riven ost, gärna lagrad
  • 2 dl Bladspenat
  • ½ tsk Salt
  • 1 krm Svartpeppar
  • Bechamelsås:
  • 2 msk Smör
  • 2 msk Vetemjöl
  • 5 dl Mjölk
  • 2 dl Riven ost, gärna lagrad
  • Till servering:
  • Sallad

Gör så här

  1. Börja med fyllningen. Hacka lök och bryn i smör tillsammans med den pressade vitlöken och solroskärnorna. Rensa kycklingen, strimla köttet och vänd ned i pannan. Tillsätt crème fraiche, ost och bladspenat. Smaka av med salt och peppar.
  2. Fördela blandningen på bröden och rulla ihop till rullar. Rada upp rullarna i en ugnsfast form.
  3. Gör bechamelsåsen genom att bryna smör i en kastrull, tillsätt mjöl och rör till en slät smet utan klumpar, späd med mjölk. Låt koka upp och sjud i 2-3 minuter. Tillsätt 1 dl ost och blanda till en slät sås.
  4. Häll ostsåsen över rullarna och toppa med det sista av osten. Grädda i 200 grader ca 20 minuter tills ytan får fin färg. Servera med en god sallad.

Tips!

  1. Testa andra fyllningar, t ex aubergine istället för kyckling för en vegetarisk rätt – eller köttfärs.