stäng av

Ingredienser

  • 2 Sarek
  • 1 dl färskost
  • 1 dl majonnäs
  • 300 g kräftstjärtar
  • 1 liten rödlök
  • 1 dl hackad dill
  • 2 msk hackad persilja
  • ½ msk citronsaft
1
2
3
4
5
10 röster

Kräftsnittar

Recept skapat av Ida Jerrevik

Förslag på bröd

Sarek

Ingredienser

  • 2 Sarek
  • 1 dl färskost
  • 1 dl majonnäs
  • 300 g kräftstjärtar
  • 1 liten rödlök
  • 1 dl hackad dill
  • 2 msk hackad persilja
  • ½ msk citronsaft

Gör så här

Fyllning

  1. Blanda färskost och majonnäs till en jämn smet.
  2. Låt kräftstjärtarna rinna av och hacka i små bitar men spara några av de finaste stjärtarna till dekoration.
  3. Hacka rödlök, dill och det mesta av persiljan fint. Spara lite persilja till dekoration.
  4. Rör ned det du hackat i majonnäsblandningen. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.

Montering

  1. Lägg fram en skiva Sarek. Bred på hälften av kräftröran och rulla ihop brödet till en lång rulle. Försök att rulla den så stramt det bara går.
  2. Bred resten av röran på det andra brödet och rulla ihop.
  3. Skär upp i lagom stora munsbitar, ca 4-6 st per bröd.
  4. Lägg upp på ett fat, sätt ett litet träspett igenom en kräftstjärt och sätt sedan fast spettet i snitten. Dekorera med lite persilja.