stäng av

Ingredienser

  • 4 Sarek
  • 1 ask Kokta gröna linser (ca 380 g)
  • 4 msk Västerbottenost, grovt riven
  • 2 msk Persilja, finhackad
  • 1 Citron, det finrivna skalet
  • 1 tsk Fransk senap
  • 2 msk Olivolja
  • 2 msk Torkade tomater, finhackade
  • Salt och peppar
  • 2 Morötter
  • ½ dl Solroskärnor
  • 3 msk Färskost
  • 1 påse Babyspenat
1
2
3
4
5
4 röster

Wrap med smakrika linser

Förslag på bröd

Sarek

Ingredienser

  • 4 Sarek
  • 1 ask Kokta gröna linser (ca 380 g)
  • 4 msk Västerbottenost, grovt riven
  • 2 msk Persilja, finhackad
  • 1 Citron, det finrivna skalet
  • 1 tsk Fransk senap
  • 2 msk Olivolja
  • 2 msk Torkade tomater, finhackade
  • Salt och peppar
  • 2 Morötter
  • ½ dl Solroskärnor
  • 3 msk Färskost
  • 1 påse Babyspenat

Gör så här

  1. Blanda ihop linssalladen.
  2. Skölj linserna ordentligt i kallt vatten.
  3. Blanda ihop med övriga ingredienser.
  4. Smaka av med salt och peppar.
  5. Skala morötterna och hyvla dem på längden.
  6. Rosta solroskärnorna i en torr stekpanna.
  7. Bred på färskost på bröden.
  8. Lägg på spenat, toppa med linssalladen och morotsremsorna.
  9. Strö över rostade solroskärnor.

Fler recept med