Tillbaka

Kalkon och grönkålssnittar


Rör samman crème fraiche och senap. Vänd grönkålen i olivoljan som du sedan saltar och pepprar efter smak. Riv äpplet grovt med skalet kvar och blanda med citronjuicen. Pressa sedan ur vätska ut det rivna äpplet. På detta sätt blir inte snitten blöt, medan citronjuicen hindrar äpplet från att bli brunt! Bred brödet med senapsröran, fördela kalkonen och grönkålen jämnt över brödet och strö till sist över det rivna äpplet. Rulla brödet hårt från kortsida till kortsida och skär varje bröd i 4–5 snittar. Servera och ät upp!

Ingredienser

8–10 st

2 skivor Polarbröd Sarek
6 skivor rökt kalkon
3 msk crème fraiche
2 tsk fransk senap
2 dl hackad grönkål
1 msk olivolja
1 rött äpple
Lite citronjuice
Salt
Peppar