Tillbaka

Claras ärtiga julmackor


Lek med maten i jul och gör fina mackor med pepparkaksformar. Här har Clara använt Sarek och Jubileumskaka. Hitta egna favoritingredienser att dekorera med och inspireras av Claras mackor och testa gärna hennes skinkröra och ärtröra.

Skinkröra: Finhacka rökt skinka och blanda med färskost i en skål.

Ärtröra: Koka de gröna ärtorna i tre minuter. Skölj i kallt vatten och låt rinna av. Använd en mixerstav för att mixa ihop dem med färskosten. Smaka av den med lite örtsalt.

Sarek passar perfekt när du vill stansa ut mackor med formar. Enklast är att bre ut röran innan du stansar. Jubileumskaka har ju en fin trekantig form från början. Skär till en stam av en bit bröd och vips har du en julgran! Små pärltomater i skivor blir fina julgranskulor. Till skinkröran blir det både gott och snyggt att använda gröna ärtor som julgranskulor.

Ingredienser

skinkröra:

50 gram rökt skinka
100 gram färskost

ärtröra:
125 gram frysta gröna ärtor
50 gram färskost
örtsalt
pärltomater