Tillbaka

Spansk potatiswrap


Romescosås
Sätt ugnen på 200°. Dela paprikorna och ta bort kärnorna. Lägg dom med skalet upp på en plåt och grilla i ugnen i 15 minuter eller tills skalet börjar bli blåsigt och bränt. Lägg de heta paprikorna i en plastpåse. Dela tomaterna mitt itu, lägg dem tillsammans med mandlar, chilifrukten och vitlöken på en plåt. Ringla över lite olja, salta och peppra och rosta i ugnen i 8-10 minuter eller tills mandlarna fått färg. Ta bort skalet på paprikorna och tomaterna samt skal och kärnor från chilifrukten och lägg sedan allt i en mixer. Tillsätt vinäger, socker och olivolja. Mixa ihop till en sås.

Rostad potatis
Sätt ugnen på 225°. Dela större potatisar. Lägg potatisarna i en långpanna. Ringla över olja och strö över salt. Blanda om ordentligt. Lägg i rosmarin och sätt in långpannan i ugnen i cirka 20 minuter. Låt svalna något. Rosta mandlar i en torr, varm stekpanna. Hacka örterna.

Bred ett tunt lager romescosås på bröden. Lägg på potatis och klicka på extra romescosås, toppa med finhackade örter Falafelwrap 4 portioner och hackade, rostade mandlar.

Ingredienser

4 portioner

4 Polarbröd Akka tunnbröd

Romescosås
2 röda grillade paprikor
5 mogna körsbärstomater
1 dl skållad mandel
1 röd chili
2 vitlöksklyftor
olivolja
salt och peppar
1 msk rödvinsvinäger
1 tsk socker
olivolja

Rostad potatis
½ kg småpotatis
2 msk olivolja
1 tsk flingsalt
2 kvistar rosmarin

½ dl rostad, skållad mandel
½ dl finhackade örter som
persilja, basilika och timjan