stäng av

Ingredienser

  • 4 Sarek
  • 150 g Grönmögelost, t ex Gorgonzola
  • 1 msk Citronjuice (spara några droppar till päronet)
  • msk Olivolja
  • msk Crème fraiche
  • Valnötter och några extra till dekoration
  • 1 Päron
  • Lite ruccola
  • Svartpeppar
1
2
3
4
5
0 röster

Gorgonzolasnittar

Förslag på bröd

Sarek

Ingredienser

  • 4 Sarek
  • 150 g Grönmögelost, t ex Gorgonzola
  • 1 msk Citronjuice (spara några droppar till päronet)
  • msk Olivolja
  • msk Crème fraiche
  • Valnötter och några extra till dekoration
  • 1 Päron
  • Lite ruccola
  • Svartpeppar

Gör så här

  1. Skär päronet i tunna skivor och droppa lite citron över.
  2. Bred ostkrämen över brödskivorna, placera 2–3 skivor päron lite omlott i mitten av varje bröd.
  3. Ta några tag med svartpepparkvarnen och rulla ihop.
  4. Skär i mindre snittar och dekorera med rucola och valnötter.

Ostkräm

  1. Blanda osten med citronjuice, olivolja och crème fraiche.
  2. Krossa valnötterna grovt och blanda i röran.