stäng av

Ingredienser

  • 4 Sarek
  • 750 g färskpotatis
  • 4 ägg
  • 1 knippe grön sparris (250g)
  • 1 tsk flingsalt
  • 2 gemsallad
  • 3 salladslökar
  • 3 msk olivolja
  • 4 dl riven parmesanost
  • dl gräddfil
  • ½ dl majonäs
  • 1 kruka dill
  • 2 tsk dijonsenap
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 50 g tångpärlor, citron
  • ½ dl finhackad gräslök
1
2
3
4
5
13 röster

Brödsallad med färskpotatis och grillad sparris

En vegetarisk potatissallad med grillad sparris. Bröden är gratinerade med riven parmesanost.

Förslag på bröd

Sarek

Ingredienser

  • 4 Sarek
  • 750 g färskpotatis
  • 4 ägg
  • 1 knippe grön sparris (250g)
  • 1 tsk flingsalt
  • 2 gemsallad
  • 3 salladslökar
  • 3 msk olivolja
  • 4 dl riven parmesanost
  • dl gräddfil
  • ½ dl majonäs
  • 1 kruka dill
  • 2 tsk dijonsenap
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 50 g tångpärlor, citron
  • ½ dl finhackad gräslök

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Borsta potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten.
  2. Bryt av den nedersta delen på sparrisen och kasta bort. Grilla sparrisen i oljad grillpanna ca 3 min. Strö på flingsalt. Skär sparrisen i mindre bitar. Grovhacka salladen, spara några hela blad till garnering. Finstrimla salladslöken
  3. Tunnbrödskex: Pensla bröden med olja och strö på ost. Gratinera mitt i ugnen ca 5 min. Skär eller bryt dem i bitar.
  4. Dressing: Mixa gräddfil, majonäs, dill, dijon, salt och peppar. Häll dressingen över potatisen.
  5. Blanda potatis, sparris, sallad och salladslök. Lägg i en skål. Stick ner de sparade salladsbladen. Garnera med tångpärlor och gräslök. Lägg på bröden.

Fler recept med