stäng av

Ingredienser

  • 4 Sarek
  • Bulgur- och lammfärsbullar:
  • 250 g Lammfärs
  • 1 dl Bulgur
  • ½ Gul lök, finhackad
  • 1 Vitlöksklyfta, finhackad
  • ½ Färsk chili, finhackad
  • 1 Citron, det finrivna skalet
  • 1 kvist Rosmarin, finhackad
  • ½ tsk Paprikapulver
  • 1 tsk Salt
  • msk Mynta, finhackad
  • 2 msk Olivolja
  • Fetaostkräm:
  • 100 g Fetaost
  • 1 dl Creme fraiche eller tjock rysk yoghurt
  • ½ msk Olivolja
  • Några basilikablad
  • Färsk mynta
  • Romansallad
1
2
3
4
5
1 röst

Wrap med bulgur- och lammfärsbullar

Förslag på bröd

Sarek

Ingredienser

  • 4 Sarek
  • Bulgur- och lammfärsbullar:
  • 250 g Lammfärs
  • 1 dl Bulgur
  • ½ Gul lök, finhackad
  • 1 Vitlöksklyfta, finhackad
  • ½ Färsk chili, finhackad
  • 1 Citron, det finrivna skalet
  • 1 kvist Rosmarin, finhackad
  • ½ tsk Paprikapulver
  • 1 tsk Salt
  • msk Mynta, finhackad
  • 2 msk Olivolja
  • Fetaostkräm:
  • 100 g Fetaost
  • 1 dl Creme fraiche eller tjock rysk yoghurt
  • ½ msk Olivolja
  • Några basilikablad
  • Färsk mynta
  • Romansallad

Gör så här

Bulgur- och lammfärsbullar

  1. Koka bulgur enligt anvisningarna på paketet, låt svalna något.
  2. Blanda lammfärsen med kokt bulgur, lök, kryddor, salt och örter.
  3. Forma köttfärsen till bullar och stek dem i olja tills de fått fin färg.

Fetaostkräm

  1. Bryt fetaosten i mindre bitar och lägg den i en skål.
  2. Mosa den med en gaffel.
  3. Lägg i crème fraiche och olivolja och blanda alltihop till en jämn röra.

Wraps

  1. Bred lite av ostkrämen på bröden.
  2. Lägg på ett par salladsblad, köttbullar och mynta, vik ihop till wraps och klicka på resten av fetaostkrämen.