Tillbaka

Wrap med bulgur- och lammfärsbullar


Bulgur- och lammfärsbullar
Koka bulgur enligt anvisningarna på paketet, låt svalna något. Blanda lammfärsen med kokt bulgur, lök, kryddor, salt och örter. Forma köttfärsen till bullar och stek dem i olja tills de fått fin färg.

Fetaostkräm
Bryt fetaosten i mindre bitar och lägg den i en skål. Mosa den med en gaffel. Lägg i crème fraiche och olivolja och blanda alltihop till en jämn röra. Bred lite av ostkrämen på bröden. Lägg på ett par salladsblad, köttbullar och mynta, vik ihop till wraps och klicka på resten av fetaostkrämen.

Bred lite av ostkrämen på bröden. Lägg på ett par salladsblad, köttbullar och mynta, vik ihop till wraps och klicka på resten av fetaostkrämen.

Ingredienser

4 Polarbröd Akka tunnbröd

Bulgur- och lammfärsbullar
250 g lammfärs
1 dl bulgur
½ finhackad gul lök
1 finhackad vitlöksklyfta
½ finhackad färsk chili
rivet skal från 1 citron
1 kvist finhackad rosmarin
½ tsk paprikapulver
1 tsk salt
1 ½ msk finhackad mynta
2 msk olivolja

Fetaostkräm
100 gram fetaost
1 deciliter crème fraiche eller tjock rysk yoghurt
½ matsked olivolja
några basilikablad

färsk mynta
romansallad