stäng av

Ingredienser

  • 1 Sarek
  • 40 g Rökt renstek
  • 25 g Västerbottensost, riven
  • 2 msk Creme fraiche
  • 2 msk Majonäs
  • 1 tsk Senap
  • Salt och peppar
  • Salladsblad
  • Gräslök
1
2
3
4
5
2 röster

Sarek vikmacka

Förslag på bröd

Sarek

Ingredienser

  • 1 Sarek
  • 40 g Rökt renstek
  • 25 g Västerbottensost, riven
  • 2 msk Creme fraiche
  • 2 msk Majonäs
  • 1 tsk Senap
  • Salt och peppar
  • Salladsblad
  • Gräslök

Gör så här

  1. Skär rensteken i skivor, spara minst en skiva till dekoration och hacka resten i pyttesmå tärningar.
  2. Blanda med riven ost, crème fraiche, majonnäs och senap, smaka av med salt och peppar.
  3. Hacka eller klipp gräslöken i små ringar.
  4. Lägg ut salladsblad över hela brödet, klicka över röran och fördela rensteken i smulor över.
  5. Vik ihop nästan hela brödet men lämna en liten remsa så att man kan se den goda fyllningen, dekorera med gräslöksringar.
  6. Tips! Låt gärna röran stå över natten eller i alla fall ett par timmar i kyl för att smakerna ska sätta sig ordentligt. Men den är god redan nu om du inte kan hålla dig…