stäng av

Ingredienser

  • 1 Sarek
  • Dijon eller annan senap
  • 40 g riven ost
  • 50 g rökt skinka, tunna skivor eller hackad
1
2
3
4
5
24 röster

Polarcrepes a la Monsieur

En klassisk smörgås i ny tappning! Perfekt på utflykten då den passar utmärkt att grilla i smörgåsjärn. Den går även fint att grädda på en plåt i ugnen.

Förslag på bröd

Sarek

Ingredienser

  • 1 Sarek
  • Dijon eller annan senap
  • 40 g riven ost
  • 50 g rökt skinka, tunna skivor eller hackad

Gör så här

  1. Bred ett tunt lager med senap på brödet. Fördela den rivna osten och skinkan över.
  2. Vik in en tredjedel från brödets kortsida. Vik därefter över den andra kortsidan. Lägg i smörgåsjärnet och grädda tills den får färg. Alternativt lägg på en plåt och grädda på 175 grader varmluft i ca 6 min.
  3. Ät den hel eller dela i mindre portionsbitar.