stäng av

Ingredienser

  • 1 – Sarek –
  • ½ dl Hummus, naturell
  • ½ tsk Äppelcidervinäger
  • 1 krm Sriracha
  • 1 tsk Vatten
  • 6 Tunna skivor av Zucchini
  • 6 Strimlade bitar av rostad paprika (väl avrunna)
  • Ruccola
  • 1 tsk Citronsaft
  • 1 tsk Rostade pumpakärnor
  • Olivolja
  • Salt, flingsalt och peppar
1
2
3
4
5
2 röster

Tunnbrödspizza Veggivore

Veggivore är pizzan för alla finsmakare! Spreaden är naturell hummus som fått extra sting av lite srirachasås. Mötet mellan zucchinin, den grillade paprikan och crunchiga, rostade pumpafrön gör smaklökarna lyckliga. Pizzan är vegansk.

Förslag på bröd

– Sarek –

Ingredienser

  • 1 – Sarek –
  • ½ dl Hummus, naturell
  • ½ tsk Äppelcidervinäger
  • 1 krm Sriracha
  • 1 tsk Vatten
  • 6 Tunna skivor av Zucchini
  • 6 Strimlade bitar av rostad paprika (väl avrunna)
  • Ruccola
  • 1 tsk Citronsaft
  • 1 tsk Rostade pumpakärnor
  • Olivolja
  • Salt, flingsalt och peppar

Gör så här

Hummusspread

  1. Lägg hummus, en tesked olivolja, äppelcidervinäger, Sriracha och vatten i en mixer och mixa slät till önskad konsistens. Smaka av med salt.

Tillagning

  1. Bred spreaden på tunnbrödet, lämna ca 1 ½ cm i kanten utan spread.
  2. Fördela zucchini och paprika över spreaden.
  3. Grädda i varmluftsugn 225° med grillelement ca 3 min.

Ingredienser efter ugn

  1. Ta ut pizzan ur ugnen
  2. Vänd ruccolan i citronsaft. Toppa pizzan med ruccola, pumpakärnor och ringla på olivolja, avsluta med flingsalt och peppar.
  3. Servera hel eller skär i bitar innan servering.

Fler recept med