stäng av

Ingredienser

  • 4 Sarek
  • Kryddig laxsida
  • 400 g Laxfilé
  • 2 tsk Fänkålsfrön
  • 2 tsk Salt
  • 2 tsk Råsocker
  • 1 tsk Chiliflakes
  • 1 msk Smör
  • 1 msk Olivolja
  • Coleslaw på rotselleri
  • 250 g Rotselleri
  • ½ tsk Salt
  • 1 dl Rysk yoghurt
  • 2 msk Majonäs
  • 1 Citron, det rivna skalet
  • 1 msk Citronsaft
  • 2 msk Rostade sesamfrön eller tex fänkålsfrön
  • Ärtskott
1
2
3
4
5
0 röster

Wrap med kryddig lax – serveras med rotsellericoleslaw

Förslag på bröd

Sarek

Ingredienser

  • 4 Sarek
  • Kryddig laxsida
  • 400 g Laxfilé
  • 2 tsk Fänkålsfrön
  • 2 tsk Salt
  • 2 tsk Råsocker
  • 1 tsk Chiliflakes
  • 1 msk Smör
  • 1 msk Olivolja
  • Coleslaw på rotselleri
  • 250 g Rotselleri
  • ½ tsk Salt
  • 1 dl Rysk yoghurt
  • 2 msk Majonäs
  • 1 Citron, det rivna skalet
  • 1 msk Citronsaft
  • 2 msk Rostade sesamfrön eller tex fänkålsfrön
  • Ärtskott

Gör så här

Kryddig laxsida

  1. Sätt ugnen på 150°.
  2. Blanda ihop kryddorna. Stöt gärna i en mortel.
  3. Gnid in fisken ordentligt och låt stå en stund.
  4. Hetta upp en stekpanna och stek fisken några minuter på varje sida i smör och olivolja.
  5. Sätt in i ugnen och låt den gå färdigt, det vill säga tills innertemperaturen är 48°.

Coleslaw på rotselleri

  1. Skala rotsellerin och skär den i så tunna strimlor som möjligt eller riv på det grövsta på rivjärnet. 
  2. Lägg i ett durkslag och slå över cirka en liter kokande vatten.
  3. Låt svalna och krama bort överflödigt vatten. Lägg rotsellerin i en skål.
  4. Riv skalet från citronen med en zester.
  5. Tillsätt yoghurt, majonnäs, salt samt skal och saft från citronen, blanda om ordentligt.
  6. Strö över rostade sesamfrön.

Wraps

  1. Lägg lax och rotselleri i bröden och rulla ihop.
  2. Strö på lite rostade sesamfrön och garnera med ärtskott.