Njalla, mjuk och rund med smörig doft av vete


Njalla är ett äkta norrländskt tunnbröd, döpt efter en samisk matgömma ovanför marken, dit vilda djur inte når. Med sin lätt söta smak och följsamma konsistens är detta tunnbröd en pålitlig följeslagare, som bär smakerna av pålägg och fyllning alldeles perfekt. Något som passar extra bra till Njalla är mildrökta godsaker, mellanlagrade ostar och salta tillbehör. Längre ner hittar du även utvald receptinspiration. Njalla passar utmärkt att rulla, vika och wrappa.

För att inte överrösta Njallas lätthet utan bara helt lätt lägga till en extra accent är påläggsförslagen milda och mjuka. Här ska grönsaken stå för något frisk, krispigt och piggt. Det blir alltså ett komplement på flera plan i konsistens, smak och ljud.

Pålägg som passar extra bra till vardags
Port Salut
Grevé
Mildrökt skinka
Kokt skinka
Färsk gurka
Krasse
Rivet äpple

Om du vill ha en lyxig fyllning rekommenderar vi Kräftskagenröra med dill och Kalix löjrom.

7 stycken bröd i varje påse.

Ingredienser

Vetemjöl, vatten, socker, vetegluten, sirap, rapsolja, salt, surdegspulver (råg), emulgeringsmedel (mono- och diglycerider av fettsyror, mono- och diglyceriders mono- och diacetylvinsyraestrar), bakpulver (hjorthornssalt), jäst, fruktsocker, maltmjöl (korn), mjölbehandlingsmedel (askorbinsyra), enzym.

Innehåller gluten. Mjölkfri.

Näringsdeklaration per 100g

Energi 1260 kJ/300 kcal

Fett 3,0 g
varav mättat fett 0,60 g

Kolhydrater 56 g
varav sockerarter 8,7 g

Fiber 2,2 g

Protein 9,9 g

Salt 0,88 g