Njalla

Mjuk och rund med smörig doft av vete

Njalla är ett äkta norrländskt tunnbröd, döpt efter en samisk matgömma ovanför marken, dit vilda djur inte når. Med sin lätt söta smak och följsamma konsistens är detta tunnbröd en pålitlig följeslagare, som bär smakerna av pålägg och fyllning alldeles perfekt. Förpackningen väger 250 g och det är sju stycken bröd i varje påse.

Passar utmärkt att rulla, vika och wrappa.

Något som passar extra bra till Njalla är mildrökta godsaker, mellanlagrade ostar och salta tillbehör. Längre ner hittar du även utvald receptinspiration. För att inte överrösta Njallas lätthet utan bara helt lätt lägga till en extra accent är påläggsförslagen milda och mjuka. Här ska grönsaken stå för något frisk, krispigt och piggt. Det blir alltså ett komplement på flera plan i konsistens, smak och ljud. Pålägg som passar extra bra till vardags: Port Salut, Grevé, mildrökt skinka, kokt skinka, färsk gurka, krasse och rivet äpple. Om du vill ha en lyxig fyllning rekommenderar vi kräftskagenröra med dill och Kalixlöjrom.

Ingredienser

Vetemjöl¹, vatten, socker¹, vetegluten, sirap¹, rapsolja¹, salt, surdegspulver (råg), vegetabiliskt emulgeringsmedel (mono- och diglycerider av fettsyror, mono- och diglyceriders mono- och diacetylvinsyraestrar), bakpulver (hjorthornssalt), jäst¹, maltmjöl (korn).

¹ Ursprungsland Sverige.

Mjölkfri. Utan konserveringsmedel. Bakat i Norrland.

Som konsument rekommenderar vi dig att alltid läsa ingrediensförteckningen på påsen för att ta del av eventuella uppdateringar eller ändringar.

Näringsdeklaration per 100g

Energi 1250 kJ/300 kcal
Fett 3,0 g
varav mättat fett 0,6 g
Kolhydrater 56 g
varav sockerarter 8,7 g
Fiber 2,2 g
Protein 9,9 g
Salt 0,88 g