stäng av

Ingredienser

  • 4 Njalla
  • 1 dl ädelost på tub
  • 6 msk hackade hasselnötter (varav 2 msk sparas till dekoration)
  • 1 dl fikonmarmelad
  • 1 kvist rosmarin
  • eventuellt färska fikon
1
2
3
4
5
5 röster

Njalla-snittar med ädelost och fikonmarmelad

Recept skapat av Ida Jerrevik

Dessa snittar är ett perfekt sällskap till glögg eller julmust! Receptet ger ca 16 stycken.

Förslag på bröd

Njalla

Ingredienser

  • 4 Njalla
  • 1 dl ädelost på tub
  • 6 msk hackade hasselnötter (varav 2 msk sparas till dekoration)
  • 1 dl fikonmarmelad
  • 1 kvist rosmarin
  • eventuellt färska fikon

Gör så här

  1. Bred ut 1/2 dl ädelost på en skiva Njalla. Strö över 2 msk hackade hasselnötter.
  2. Bred ut 1/2 dl fikonmarmelad på en annan brödskiva.
  3. Lägg ihop brödskivorna och stek dem på medelvärme i en torr stekpanna. Ca 3-4 minuter på varje sida, eller tills den är genomstekt men inte bränd.
  4. Lägg upp på en skärbräda och låt den svalna något. Gör under tiden nästa på samma sätt.
  5. Klipp rosmarin i mindre delar.
  6. Skär upp bröden i bitar, lägg upp på ett fat och dekorera med hackade hasselnötter och rosmarin.
  7. Servera gärna med färska fikon till!
  8. Tips! Snittarna är godast när de är lite avsvalnade men går att servera varma och kalla också. De går bra att förbereda, steka klart och sen värma helt kort i mikron innan dekoration. De går också att göra dem i ugnen. Gör då som i receptet och grädda dem i 175 grader ugn ca 8-10 minuter eller tills de blivit varma och du ser att osten smält ut lite. Bakplåtspapper under är bra.