Tillbaka

Njalla quesadilla


Koka de röda linserna. Låt dem svalna. Hacka de svarta oliverna, riv osten och blanda ihop med koriandern. Smaka av med salt och peppar. Fördela lins- och olivblandningen mellan tunnbröden. Hit går det utmärkt att förbereda. Skär galiamelonen i grova bitar, dela cocktailtomaterna, bryt den blandade salladen, strimla knipplöken och den färska koriandern. Blanda ihop till en sallad. Smaka av den med pressad lime, salt och svartpeppar. Stek varje Quesadilla på båda sidorna i en torr stekpanna tills de får fin färg och osten smält. Skär varje Quesadilla i fyra bitar och servera tillsammans med salladen.

Ingredienser

2 portioner

4 st Polarbröd Njalla
1 dl röda linser, okokta
1 dl svarta oliver
60 g lagrad mager ost
1 tsk koriander, malen
½ st galiamelon
125 g cocktailtomater
125 g blandad sallad, t.ex. roman, isberg eller ruccola
1 st knipplök
1 msk färsk koriander
1 msk pressad lime
salt
svartpeppar