Utstickarpriset 2018

Vem är din matinspiratör?

 

Som aktör i livsmedelsbranschen vill vi gärna inspirera fler till att äta god plantbaserad mat, där bröd är en naturlig del. Med Utstickarpriset 2018 vill vi därför hylla maten. Vinnaren av Utstickarpriset 2018 är en person eller organisation som inspirerar till hållbar odling, kokkonst, njutning och upprätthåller respekten för vår mat.

 

Priset delas ut vid en tillställning i Stockholm i november.

Vad är Utstickarpriset?

Utstickarpriset är ett erkännande av modiga människor som går sin egen väg. Människor som visar hänsyn och handlingskraft, nytänkande och uthållighet. Vinnaren av Utstickarpriset belönas med värdet av 100 gram guld.

Under åren har Polarbröd hyllats för sina innovativa lösningar. En är Renklämman, världens första djupfrysta smörgås. En annan är Polfärsktmetoden, sättet att hålla brödet färskt genom frysning.

 

När Utstickarpriset instiftades 2012 premierades innovation och hållbarhet, året därpå belönades bra ledarskap för världen. 2014 prisades en Utstickare som tar sig an mänsklighetens utmaningar kring uthållig försörjning på ett sätt om inspirerar och berör andra. Temat för 2015 var hållbart jordbruk och 2016 hyllades gott ledarskap för framtiden. Senaste priset som delades ut hösten 2017 gick till en organisation som genom kulturen sprider viktiga budskap om klimatförändringarna.

I juryn ingår förutom ägarna Karin Bodin och Anna Borgeryd också Johan Kuylenstierna, Maja Frankel, Heidi Andersson och Måns Adler. Priset tilldelas en modig människa som går sin egen väg och visar handlingskraft och hänsynstagande, nytänkande och uthållighet.