Utstickarpriset 2018

Grattis Tina-Marie Qwiberg!

 

Torsdag 15 november delade vi för sjunde året ut Utstickarpriset, denna gång på Rosendals Trädgård i Stockholm. Med årets fokus på mat, respekten för livsmedel, odlingen, tillagningen och njutningen utsågs Tina-Marie Qwiberg till vinnare och hyllades tillsammans med finalisterna Susanne Jonsson och Raphael Fellmer för sitt arbete mot en hållbar framtid.

Film och bilder från utdelningen av Utstickarpriset 2018

Här kan du läsa mer om tidigare års vinnare av Utstickarpriset

Vad är Utstickarpriset?

Utstickarpriset är ett erkännande av modiga människor som går sin egen väg. Människor som visar hänsyn och handlingskraft, nytänkande och uthållighet. Vinnaren av Utstickarpriset belönas med värdet av 100 gram guld.

Under åren har Polarbröd hyllats för sina innovativa lösningar. En är Renklämman, världens första djupfrysta smörgås. En annan är Polfärsktmetoden, sättet att hålla brödet färskt genom frysning.

 

När Utstickarpriset instiftades 2012 premierades innovation och hållbarhet, året därpå belönades bra ledarskap för världen. 2014 prisades en Utstickare som tar sig an mänsklighetens utmaningar kring uthållig försörjning på ett sätt om inspirerar och berör andra. Temat för 2015 var hållbart jordbruk och 2016 hyllades gott ledarskap för framtiden. Senaste priset som delades ut hösten 2017 gick till en organisation som genom kulturen sprider viktiga budskap om klimatförändringarna.

I juryn ingår förutom ägarna Karin Bodin och Anna Borgeryd också Johan Kuylenstierna, Maja Frankel, Heidi Andersson och Måns Adler. Priset tilldelas en modig människa som går sin egen väg och visar handlingskraft och hänsynstagande, nytänkande och uthållighet.