Utstickarpriset 2017

Utstickarpriset 2017 gick till den internationella kulturgruppen Cape Farewell. Cape Farewell prisades för att de genom kulturen sprider viktiga budskap om klimatförändringarna och hållbarhet, samtidigt som de skapar engagemang och inspirerar till den förändring som behövs för att säkra vår framtid.

Utstickarpriset delades ut 19 oktober på Delight Studios i Nacka, Stockholm.

 

Här kan du ta del av film och bilder.

Bilder från Utstickarpriset 2017

Vad är Utstickarpriset?

Utstickarpriset är ett erkännande av modiga människor som går sin egen väg. Människor som visar hänsyn och handlingskraft, nytänkande och uthållighet. Vinnaren av Utstickarpriset belönas med värdet av 100 gram guld.

Under åren har Polarbröd hyllats för sina innovativa lösningar. En är Renklämman, världens första djupfrysta smörgås. En annan är Polfärsktmetoden, sättet att hålla brödet färskt genom frysning.

 

När Utstickarpriset instiftades under 2012 var det därför naturligt att premiera innovation och hållbarhet. När priset delades ut 2013 belönades bra ledarskap för världen. 2014 premierades en Utstickare som tar sig an mänsklighetens utmaningar kring uthållig försörjning på ett sätt om inspirerar och berör andra. Temat för 2015 var hållbart jordbruk och 2016 hyllades gott ledarskap för framtiden.

I juryn ingår förutom ägarna Karin Bodin och Anna Borgeryd också Johan Kuylenstierna, Maja Frankel, Heidi Andersson och Måns Adler. Priset tilldelas en modig människa som går sin egen väg och visar handlingskraft och hänsynstagande, nytänkande och uthållighet.