stäng av

Ingredienser

  • 4 Polarpolare Jubileumskaka
  • Vit topping
  • 100 g Färskost
  • 1 msk Färskpressad citronsaft
  • 1 dl Florsocker
  • Svart topping
  • 100 g Färskost
  • 4 msk Jordgubbssylt
  • Svart karamellfärg
  • Dekoration
  • 1 dl Färska jordgubbar
1
2
3
4
5
1 röst

Monstermackor med smak av jordgubb och citron

Förslag på bröd

Polarpolare Jubileumskaka

Ingredienser

  • 4 Polarpolare Jubileumskaka
  • Vit topping
  • 100 g Färskost
  • 1 msk Färskpressad citronsaft
  • 1 dl Florsocker
  • Svart topping
  • 100 g Färskost
  • 4 msk Jordgubbssylt
  • Svart karamellfärg
  • Dekoration
  • 1 dl Färska jordgubbar

Gör så här

  1. Blanda till de olika toppingarna i varsin skål. Den vita görs av färskost, florsocker och citronsaft och den svarta av färskost, sylt och karamellfärg.
  2. Bred över den vita toppingen över två av brödkakorna och skär kakan i trekanter och skär sedan ut huggtänder med en vass kniv.
  3. Gör likadant med den svarta toppingen.
  4. Skär jordgubbar tunt och använd som ögon.
  5. Den vita toppingen blir ögonvitor och den svarta blir pupiller. Använd tandpetare eller baksidan av en tesked för att forma ögonen. Ögonen kan förberedas en stund innan för att sedan läggas på mackorna precis innan serveringen.
  6. Tips! Hittar du inga färska jordgubbar går det att göra ögon av vindruvor i skivor, andra bär eller t ex godis som nonstop.

Fler recept med