stäng av

Ingredienser

  • 1 Sarek
  • 2 msk Färskost
  • ½ msk Pepparrot, riven
  • Några droppar citronsaft
  • 5 Gräslöksstrån
  • 2 Salladsblad
  • 3 skivor Rökt lax (ca 50 g)
  • Salt och peppar
1
2
3
4
5
427 röster

Laxsnittar med pepparrot

Festliga och enkla tunnbrödssnittar med lax, färskost och pepparrot. Varje brödskiva ger ca sex stycken snittar.

Förslag på bröd

Sarek

Ingredienser

  • 1 Sarek
  • 2 msk Färskost
  • ½ msk Pepparrot, riven
  • Några droppar citronsaft
  • 5 Gräslöksstrån
  • 2 Salladsblad
  • 3 skivor Rökt lax (ca 50 g)
  • Salt och peppar

Gör så här

  1. Blanda färskosten med pepparrot och citronsaft, smaka av med salt och peppar.
  2. Bred ut osten på tunnbrödet och lägg på gräslöksstråna.
  3. Fördela laxskivorna och salladsbladen över lite mer än halva brödskivan.
  4. Rulla ihop brödet från sidan med fyllning så fäster färskosten bra på slutet.
  5. Snyggast blir det om gräslöksstråna då hamnar i rullen och blir små gröna prickar mot färskosten när man skär upp snittarna.
  6. Hit kan man förbereda och förvara i kyl, vid servering skär man snittar med vass kniv och dekorerar med någon ört eller en liten citronskiva om man önskar.