Laxsnittar med pepparrot
Festliga och enkla tunnbrödssnittar med lax, färskost och pepparrot. Varje brödskiva ger ca sex stycken snittar.
Förslag på bröd
Sarek
Ingredienser
- 1 Sarek
- 2 msk naturell färskost
- ½ msk riven pepparrot
- några droppar citronsaft
- 5 gräslöksstrån
- 2 salladsblad
- 3 skivor rökt lax (ca 50 g)
- salt och peppar
Gör så här
- Blanda färskosten med pepparrot och citronsaft, smaka av med salt och peppar.
- Bred ut osten på tunnbrödet och lägg på gräslöksstråna.
- Fördela laxskivorna och salladsbladen över lite mer än halva brödskivan.
- Rulla ihop brödet från sidan med fyllning så fäster färskosten bra på slutet.
- Snyggast blir det om gräslöksstråna då hamnar i rullen och blir små gröna prickar mot färskosten när man skär upp snittarna.
- Hit kan man förbereda och förvara i kyl, vid servering skär man snittar med vass kniv och dekorerar med någon ört eller en liten citronskiva om man önskar.