stäng av

Ingredienser

  • 3 Tunnbröd XL
  • Chorizo, ruccola och majs
  • 75 g Färskost
  • 3 g Senapspulver
  • 45 g Smakrik chorizo, gärna extra stark
  • 25 g Ruccola
  • 75 g Majskorn
  • Salt och peppar
  • Lax, nori, avokado och srirachamajonnäs
  • 70 g Avokado, färsk eller tinad som varit fryst
  • 6 g Pressad citronjuice
  • 60 g Färskost
  • 2 Noriblad
  • 15 g Srirachamajonnäs
  • 90 g Sashimilax (eller tinad lax som varit fryst för att kunnas äta rå)
  • 60 g Gurka
  • Salt och peppar
  • Rökt skinka, ost, honung och cornichoner
  • 75 g Färskost
  • 5 g Senapspulver
  • 8 g Flytande honung
  • 75 g Skinka, helst rökt
  • 75 g Ost, gärna typ emmentaler
  • 60 g Cornichons
1
2
3
4
5
1 röst

Lunch box tray

En rulle räcker till ca 8 bitar a´ 40 mm.

Förslag på bröd

Tunnbröd XL

Ingredienser

  • 3 Tunnbröd XL
  • Chorizo, ruccola och majs
  • 75 g Färskost
  • 3 g Senapspulver
  • 45 g Smakrik chorizo, gärna extra stark
  • 25 g Ruccola
  • 75 g Majskorn
  • Salt och peppar
  • Lax, nori, avokado och srirachamajonnäs
  • 70 g Avokado, färsk eller tinad som varit fryst
  • 6 g Pressad citronjuice
  • 60 g Färskost
  • 2 Noriblad
  • 15 g Srirachamajonnäs
  • 90 g Sashimilax (eller tinad lax som varit fryst för att kunnas äta rå)
  • 60 g Gurka
  • Salt och peppar
  • Rökt skinka, ost, honung och cornichoner
  • 75 g Färskost
  • 5 g Senapspulver
  • 8 g Flytande honung
  • 75 g Skinka, helst rökt
  • 75 g Ost, gärna typ emmentaler
  • 60 g Cornichons

Gör så här

Chorizo, ruccola och majs

  1. Blanda färskosten med senapspulvret, smaka av med lite salt och peppar så att du får en god smak. Bred blandningen över ett tunnbröd.
  2. Lägg på en rad med chorizo längs långsidan i nederkanten av tunnbrödet. Fortsätt med en rad ruccola och sen en rad med majskorn. Upprepa samma procedur en gång till så hela tunnbrödet är fyllt. På så sätt hålls ingredienserna något separerade och rullen både ser godare ut och smakar bättre.
  3. Salta och peppra lite över hela brödet innan du rullar ihop från långsida till långsida. Pressa ur luften och plasta in. Förvara i kyl till servering.

Lax, nori, avokado och srirachamajonnäs

  1. Om du använder färsk avokado, skala, kärna ur och skär i stavar eller båtar ca 10 mm diameter. Blanda avokado (gäller både färsk och fryst) och citronjuice försiktigt och låt rinna av på ett papper.
  2. Bred färskosten över ett tunnbröd. Lägg på noribladen så de täcker hela ytan, ta bort det som ev sticker ut. Spritsa över srirachamajonnäs jämnt över ytan.
  3. Skär lax och gurkan i ungefär lika stora stavar ca 10 mm diameter. Lägg en rad med lax längs långsidan på brödet nära nedre kanten. Fortsätt med en rad avokado och en rad gurka. Upprepa tills ingredienserna är slut. Om ingredienserna separeras något i rullen blir det snyggare snittytor, innehållet syns tydligare och bitarna smakar godare.
  4. Salta och peppra något över hela ytan. Rulla ihop från långsida till långsida och pressa ut luften. Plasta in och förvara i kyl.

Rökt skinka, ost, honung och cornichoner

  1. Blanda färskosten med senapspulver och honung. Bred över ett tunnbröd.
  2. Skiva skinka och ost i tunna skivor, varva över hela brödytan.
  3. Dela cornichons på längden i mindre stavar. Lägg längs med långsidan på brödet i några rader en bit ifrån varandra.
  4. Salta och peppra över hela ytan. Rulla ihop brödet från långsida till långsida och pressa ut luften. Plasta in och förvara i kyl.