Polly Higgins är vinnare av Utstickarpriset 2016

Den 10 november delades Utstickarpriset 2016 ut till Polly Higgins. Hon är tidigare utnämnd till en av de tio viktigaste visionärerna i vår tid av the Ecologist och kallad för miljörörelsens rockstjärna. Nu prisas Polly för sitt modiga ledarskap för framtiden som bidrar till verklig förändring.

Prisutdelningen hölls på Scenkonstmuseet i Stockholm, även känt som det gamla Kronobageriet. Eftermiddagen inleddes med en paneldiskussion på temat ”Ledarskap för framtiden” med jurymedlemmarna Johan Kuylenstierna, Maja Frankel, Heidi Andersson och Måns Adler. Polly Higgins talade om sitt engagemang och dedikerade arbete som ”Jordens Advokat”. Polly belönades med pokalen Revolution, designad av Rodrigo Garcia, samt en prissumma motsvarande 100 gram guld.

 

Här kan du ta del av film och bilder.

 

Bilder från Utstickarpriset 2016

Utstickarpriset 2015

Följ med på Utstickarpriset 2015.

Vinnare av Utstickarpriset 2015 var Artur Granstedt.
 Priset delades ut den 5 november på Kägelbanan Södra teatern i Stockholm. Nominerade var Min farm, Artur Granstedt och Gunnar Rundgren.

Nominerade 2015

Temat för 2015 års pris var nytänkande inom jordbruk.
Jordbruket är en viktig näring för alla och en stor utmaning för hela världen. På vår YouTube-kanal kan du ta del av filmklipp från seminariet på temat Nytänkande inom jordbruk.

Nytänkande inom jordbruk

Bilder från Utstickarpriset 2015

Vad är Utstickarpriset?

Utstickarpriset är ett erkännande av modiga människor som går sin egen väg. Människor som visar hänsyn och handlingskraft, nytänkande och uthållighet. Vinnaren av Utstickarpriset belönas med värdet av 100 gram guld.

Under åren har Polarbröd hyllats för sina innovativa lösningar. En är Renklämman, världens första djupfrysta smörgås. En annan är Polfärsktmetoden, sättet att hålla brödet färskt genom frysning.

 

När Utstickarpriset instiftades under 2012 var det därför naturligt att premiera innovation och hållbarhet. När priset delades ut 2013 belönades bra ledarskap för världen. 2014 premierades en Utstickare som tar sig an mänsklighetens utmaningar kring uthållig försörjning på ett sätt om inspirerar och berör andra. Temat för 2015 var hållbart jordbruk och 2016 hyllades gott ledarskap för framtiden.

I juryn ingår förutom ägarna Karin Bodin och Anna Borgeryd också Johan Kuylenstierna, Maja Frankel, Heidi Andersson och Måns Adler. Priset går en modig människa som går sin egen väg och visar handlingskraft och hänsynstagande, nytänkande och uthållighet.