stäng av

Ingredienser

  • 6 Polarkaka Original
  • Fyllning
  • 1 Röd lök, skurna i tunna skivor och mjukstekta i smör
  • 2 Fänkålshuvuden, strimlade och mjukstekta i smör
  • Färsk timjan, salt och peppar
  • ½ dl Fikonmarmelad
  • 1 dl Rostade, finhackade valnötter
  • Getostkräm
  • 150 g Chevre
  • 3 dl Creme fraiche
  • Topping
  • 1 dl Creme fraiche
  • 150 g Chevre skuren i tunna skivor
  • 2 Färska fikon
  • Färsk Timjan, valnötter, honung
1
2
3
4
5
0 röster

Varm smörgåstårta chevre chaud

Recept skapat av Johanna Westman

Förslag på bröd

Polarkaka Original

Ingredienser

  • 6 Polarkaka Original
  • Fyllning
  • 1 Röd lök, skurna i tunna skivor och mjukstekta i smör
  • 2 Fänkålshuvuden, strimlade och mjukstekta i smör
  • Färsk timjan, salt och peppar
  • ½ dl Fikonmarmelad
  • 1 dl Rostade, finhackade valnötter
  • Getostkräm
  • 150 g Chevre
  • 3 dl Creme fraiche
  • Topping
  • 1 dl Creme fraiche
  • 150 g Chevre skuren i tunna skivor
  • 2 Färska fikon
  • Färsk Timjan, valnötter, honung

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg ihop två polarbröd på en bakpappersklädd plåt så att du får en rundel.
  2. Gör en getostkräm genom att mixa chevre och cremefraiche till en jämn kräm.
  3. Bred cirka hälften av getostkrämen på bröden.
  4. Skala och skiva rödlök och stek den mjuk i smör på låg värme.
  5. Ansa och strimla fänkålen och stek den på samma sätt i en annan stekpanna.
  6. Lägg lök, fänkål och timjan på brödet. Täck med två nya polarbröd och bred resten av getostkrämen över. Bred på fikonmarmelad och strö över valnötter.
  7. Lägg på ett bröd till och bred på creme fraiche. Lägg på skivor av getost, skivor av fikon och valnötter. Ringla över honung.
  8. Gratinera mitt i ugnen ca 15 minuter